Scandal monstru: Libia – Nigeria, meci anulat în Africa din cauza „tratamentului inuman“. Culisele cazului

Scandal monstru: Libia – Nigeria, meci anulat în Africa din cauza „tratamentului inuman“. Culisele cazului

Echipa Nigeriei, care urma să întâlnească Libia, astăzi, în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2025, a decis să nu dispute partida!

William Troost-Ekong, căpitan Nigeria. FOTO: Facebook

William Troost-Ekong, căpitan Nigeria. FOTO: Facebook

Nigerienii au revenit la Abuja, considerându-se victima "unui tratament inuman" de la sosirea sa în această ţară nord-africană, a anunţat, luni, Federaţia Nigeriană de Fotbal (NFF), citată de Agerpres.

"Delegaţia nigeriană a părăsit aeroportul din Al-Abraq la ora 15:05, cu destinaţia oraşul Kano, iar apoi capitala federală, Abuja", a transmis Federaţia Nigeriană de Fotbal într-un comunicat dat publicităţii. "Super Vulturii" au fost reţinuţi pe un aeroport abandonat din Libia peste 15 ore, după aterizarea de duminică la bordul unei curse charter. Ambasada Nigeriei nu a putut interveni, întrucât avea nevoie de aprobarea guvernului libian. O plângere oficială a NFF a fost trimisă Confederaţiei africane de fotbal (CAF).

Căpitanul William Troost-Ekong a declarat că echipa nu va juca meciul şi nu va face traseul de trei ore cu autocarul între Al-Abraq şi Benina, unde meciul urmează să se joace, din motive de securitate. "În calitate de căpitan al echipei şi împreună cu echipa am decis să nu jucăm acest meci", a postat acesta pe reţelele de socializare. "Să le lăsăm punctele", a adăugat el. "Noi nu vom accepta să călătorim pe şosea aici, chiar cu pază, pentru că nu este sigur", a adăugat el.

Fostul star al fotbalului nigerian Victor Ikpeba, care a însoţit echipa, a făcut apel la sancţiuni severe împotriva Libiei şi a susţinut decizia de a boicota meciul.

Nigeria, lider în Grupa D, cu şapte puncte în trei meciuri, a învins, vineri, Libia (1-0) pe teren propriu. La rândul său, Libia este pe ultimul loc în clasament cu un singur punct.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amanții Reginei României și scandalurile care au zguduit țara

2 Șeful spionajului german, semnal de alarmă fără precedent despre Rusia

3 „Am pierdut 165.000 de lire într-o oră” / Revolut, compania din domeniul bancar cu cele mai multe plângeri de fraudă din Marea Britanie

4 Coreea de Nord și-a trimis armata să arunce în aer drumurile de graniță care duc spre Sud

5 VIDEO Două filmări care spun multe despre ce se întâmplă acum între Taiwan și China...