Scandal monstru în Albania pe tema Coldea. Fostul general, concediat de premierul albanez Edi Rama

Scandal monstru în Albania pe tema Coldea. Fostul general, concediat de premierul albanez Edi Rama

Premierul albanez, Edi Rama, l-a concediat pe Florian Coldea după începerea anchetei penale, au confirmat oficiali de la Tirana. Fostul general SRI a provocat un adevărat scandal în Albania, după ce opoziția a făcut o interprelare oficială către șeful Guvernului, relatează QMagazine .

Florian Coldea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Florian Coldea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Președinta parlamentului albanez a respins solicitarea făcută de opoziție, însă liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ a dezvăluit că generalul a fost concediat de Rama imediat ce s-a aflat de începerea urmăririi sale penale în România.

După respingerea interprelării, în parlamentul albanez a izbucnit un adevărat scandal. Parlamentarii aflați la putere și cei din opoziție și-au aruncat replici tăioase și au fost la un pas de a se lua la bătaie.

Coldea, acuzat că e securist de opoziția albaneză

În centrul scandalului s-au aflat președinta parlamentului, Lindita Nikolla, liderul grupului parlamentar al Partidului Socialist, aflat la putere, Bledi Çuçi și liderul opoziției, Gazment Bardhi.

Çuçi a declarat că imediat ce s-a aflat de ancheta din România, Coldea a fost demis de către Rama, după ce Bardhi a acuzat Guvernul că refuză să dea socoteala pentru relația cu Coldea , despre care a spus că este un agent al Securității României, anchetat pentru corupție în țara sa.

"Ați transformat în regulă refuzul de a răspunde la interpelări pentru că avem un prim-ministru laș, care se teme să dea socoteală pentru legăturile cu crima organizată și afacerile în care este implicat încă din prima zi în care a fost numit prim-ministru", a declarat Bardhi.

Liderul opoziției albaneze l-a acuzat pe Edi Rama că l-a plătit pe Coldea cu 7 mii de euro în fiecare lună din taxele oamenilor.

"Am solicitat interpelarea deoarece există documente oficiale și dovezi că Rama a numit drept consilier extern un fost agent secret român, Florian Coldea. Mi-a scris că a făcut-o pentru activități private. Vă rugăm să ne spuneți ce anume l-a sfătuit Coldea pe Rama? A primit 7 mii de euro în fiecare lună din taxele cetățenilor albanezi și voi spuneți că este o chestiune privată", a mai acuzat acesta.

"L-a luat pentru a-i alege calitatea cocainei?"

Liderul opoziției nu s-a oprit aici și a continuat să facă acuzații grave atât la adresa premierului albanez, cât și a lui Florian Coldea.

"Nu l-am interpelat să-l întrebăm dacă a fost la petreceri cu cocaină sau alte distracții pe care doar el le cunoaște, așa cum relatează mass-media română. L-a luat pentru a-i face masaj? L-a luat pentru a-i alege calitatea cocainei? Spune-ne, doamnă, pentru ce au plătit albanezii 7 mii de euro pe lună, pentru ce l-a sfătuit pe prim-ministru?”, a continuat Bardhi.

"Prim-ministrul a numit consilier un agent al serviciilor secrete române, ceea ce constituie o abatere gravă, deoarece afectează grav securitatea publică, și, în al doilea rând, se dovedește că, pe lângă faptul că este implicat în activități corupte în țara sa, este legat de o linie de trafic internațional de droguri care leagă Mexicul de Albania și Albania de România (...) Pentru ce l-a consiliat acesta pe prim-ministru? Pentru ce au plătit albanezii acest individ? Ca să aranjeze rutele pentru trafic de droguri?", a mai spus acesta.

Lucrurile au degenerat rapid, iar liderul opoziției a început să își arunce replici acide cu deputații puterii:

Erion Braçe (fost vicepremier, deputat PS n.n.) intervine de la locul său: Ne doare în p*lă de ce spui tu.

Gaz Bardhi: Ce ai zis, mă? Ce ai zis, mă, nesimțitule?

Erion Braçe: Închide gura, c*rvă nenorocită! Închide gura, c*rvă.

Gaz Bardhi: Ce ai, nesimțitule?

Erion Braçe: Taci, c*rvă nenorocită.

Lindita Nikolla: Domnule Bardhi, vă atrag atenția pentru insulta pe care tocmai ați rostit-o.

Gaz Bardhi: Închide gura și tu, nu îndrăzni să mă întrerupi când vorbesc...Stai la locul tău acolo, nu interveni. Nu vorbi deloc, purtător de cuvânt al crimei organizate și corupției, ai intervenit tu.

Reamintim că, în luna iunie, fostul președinte și premier albanez, Sali Barisha, a dezvăluit un document care ar arata că Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a fost consilier extern pentru securitate al actualului prim-ministru albanez, Edi Rama.

Potrivit documentului, Coldea ar fi primit lunar suma de 7000 de euro pentru serviciile sale. Mai mult, Berisha a lansat acuzații grave, susținând că Florian Coldea și persoane din anturajul său ar avea legături cu cartelul mexican de droguri Sinaloa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii