Scandal la vârful Interpol. Un candidat pentru șefia instituției este acuzat că a răpit oameni de afaceri

Scandal la vârful Interpol. Un candidat pentru șefia instituției este acuzat că a răpit oameni de afaceri

Un candidat pentru șefia Interpol este acuzat că a fost implicat în răpirea, extorcarea și agresarea a doi oameni de afaceri indieni, relatează The Guardian .

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

Avocații celor doi oameni de afaceri din India au trimis o scrisoare Interpolului, în care spun că acuzații împotriva lui Mubita Nawa, un comisar adjunct din Zambia, îl fac pe acesta „nepotrivit" pentru rolul de viitor secretar general al instituției.

Nawa, care este susținut de statele membre ale Uniunii Africane, este una dintre cele patru persoane aflate pe lista restrânsă pentru acest rol, iar următorul șef Interpol urmează să fie anunțat în curând.

În scrisoare, care a fost trimisă de firma de avocatură Leverets Group din Marea Britanie, avocații susțin că afaceriștii indieni au "motive solide să creadă că domnul Nawa a jucat un rol esențial în conspirația care a dus la răpirea, detenția și tentatica de extorcare" din 2022, când acesta era director adjunct al Departamentului de Investigații Criminale din Zambia.

Aceștia susțin că frații Sadhu, cei doi oameni de afaceri din India, au fost "atrași într-o ambuscadă de atacatori, care s-au prezentat ca fiind ofițeri de poliție și care i-au băgat într-o dubă nemarcată".

Frații Sadhu sunt propietari ai companiei Sun Pharmaceuticals, care primit aproximativ 117 milioane de franci elvețieni de la instanța supremă a Zambiei pentru plata în exces a unui împrumit de la Banca de Dezvoltare a țării. Despăgubirea pe care guvernul Zambiei trebuie să o dea nu a fost efectuată încă.

Potrivit avocaților acestora, frații Sadhu au fost puși "sub presiuni extreme și ilegale" pentru a renunța la astfel de pretenții.

Serviciul de poliție din Zambia a răspuns la rândul său și a transmis că infirmă categoric astfel de acuzații.

"Aceste acuzații sunt complet nefondate și au scopul de a păta imaginea domnului Mubita Naw înainte de viitoarele alegeri pentru secretarul general pentru Interpol", au transmis reprezentanții Poliției din Zambia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii