Scandal la Evaluarea Națională 2024: Subiectele de la proba scrisă de Română s-au scurs la puțin timp de la începerea examenului

Scandal la Evaluarea Națională 2024: Subiectele de la proba scrisă de Română s-au scurs la puțin timp de la începerea examenului

Este anchetă în Maramureș după ce subiectele la limba română de la Evaluarea Națională, care au fost publicate online în timpul probei, s-au scurs de la o școală din Baia Mare.

Subiectele la română, de la Evaluarea Națională, s-au scurs de la o școală din Maramureș - Arhivă

Subiectele la română, de la Evaluarea Națională, s-au scurs de la o școală din Maramureș - Arhivă

Subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale 2024 s-au scurs din centrul de examen „Maramureș 3586”. Subiectele la română au fost distribuite online la puțin timp după ora 9:00, când proba scrisă de Română a Evaluării Naționale 2024 a început, iar peste 160.000 de elevi erau în plin examen.

Vom sesiza poliția, este caz penal”, a declarat inspectorul școlar general de Maramureș, Mihai Pop, pentru Edupedu.ro.

Concret, centrul de examen din care au apărut inițial subiectele la română este o școală din Baia Mare. Acestea au fost fotografiate și distribuite ulterior pe diverse grupuri de părinți prin intermediul aplicațiilor de social media.

Subiectele pot fi consultate și aici.

Subiectele la Română la Evaluarea Națională 2024: Cerințe pentru absolvenții de clasa a VIII-a

La proba de Limba și literatura română, elevii au avut de rezolvat cerințe bazate pe două texte. Prima parte a inclus 9 cerințe, iar partea de gramatică 8 cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au trebuit să scrie o compunere de 150 de cuvinte pentru a-l caracteriza pe Tic din „Cireșarii”, acest subiect valorând 20 de puncte.

Subiectele de la proba scrisă de Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale au fost considerate de nivel mediu spre ușor de către profesorii de specialitate. Mihaela Apetrei, profesoară de Limba Română, a menționat că subiectele reflectă materia studiată, dar în cele mai simple aspecte, fără a permite o departajare eficientă între elevi. Ruxandra Achim, profesoară la Colegiul Național „IL Caragiale”, a apreciat subiectele ca fiind „frumoase și accesibile”.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura Română, la Evaluarea Națională 2024. Ei au intrat în clase la ora 9:00, iar examenul s-a finalizat la ora 11:00.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…