Scandal cu „iz de corupție”. Acuzații grave la adresa europarlamentarului USR Vlad Botoș: „Am avut o încredere oarbă” VIDEO

Scandal cu „iz de corupție”. Acuzații grave la adresa europarlamentarului USR Vlad Botoș: „Am avut o încredere oarbă” VIDEO

Vlad Botoș, europarlamentar al USR, se confruntă cu acuzații grave. Într-un material video făcut public vineri, 7 iunie, pe canalul de YouTube Starea Nației Oficial, se vorbește despre un „iz de corupție” și despre „lipsa de pregătire”, iar protagonist este europarlamentarul USR.

Deși europarlamentarul USR a vorbit de-a lungul timpului despre transparență, acesta nu și-a făcut public niciodată CV-ul, după cum arată jurnalistul Valeriu Nicolae în clipul video de mai sus.

Formațiunea politică din care face parte și Vlad Botoș, liderul USR Arad, susține că se ghidează după următoarele valori: adevăr, competență și meritocrație. Cu toate acestea, în ciuda faptului că, încă de la sfârșitul anului 2021 și începutul lui 2022, au fost făcute solicitări cu privire la publicarea CV-urilor parlamentarilor , doar câțiva dintre aceștia au răspuns cererii. Printre cei care nu și-au făcut public CV-ul se numără și senatoarea Diana Șoșoacă.

Conform art. 12 din legea nr.96 din 21 aprilie 2006 privind Statului deputaților și senatorilor, „deputații și senatorii trebuie să dea dovadă de transparență în activitatea parlamentară”.

Vlad Botoș

Vlad Botoș a reacționat la acuzațiile aduse de vicepreședintele USR Anglia.Foto Facebook/Vlad Botoș

În urma unei sesizări primite de la un cititor cu privire la lipsa CV-ului lui Vlad Botoș, jurnalistul Valeriu Ciolan s-a adresat acestuia în luna ianuarie a anului 2022. La acel moment, europarlamentarul USR a precizat că îl va face public. Însă, nici până în prezent, CV-ul nu a fost publicat.

Descoperirile jurnalistului Valeriu Nicolae

Jurnalistul Valeriu Nicolae a făcut câteva descoperiri, după ce a dat peste un CV al lui Botoș. În anul 2018, conform descoperirilor făcute de jurnalist, europarlamentarul USR susținea că a fost managerul unei firme în domeniul auto, pentru mai bine de un deceniu.

Ba mai mult, conform informațiilor oferit de jurnalist : în perioada 2006-2010 Vlad Botoș urma cursurile Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar între 2008 și 2016 ocupa funcția de manager de proiect în Bulgaria.

Vlad Botoș a declarat că a fost membru PNȚCD timp de șapte ani, ulterior făcând parte din rândurile partidului Forța Civică. După ce și-a înaintat demisia, Botoș și-a exprimat susținerea pentru USL (alianța PSD-PNL-PC).

Ulterior, din anul 2012 și până în 2015 a fost membru al Partidului Național Liberal. În acea perioadă, Botoș a devenit președintele organizației municipale de tineret. În luna mai 2014, actualul europarlamentar al USR a rămas fără funcție. Ulterior, a declarat că a părăsit PNL în momentul în care a avut loc fuziunea cu PDL, iar în anul 2015 a susținut că și-a dat demisia.

Fuziunea dintre PNL și PDL a fost semnată în luna iulie a anului 2014.

Doi ani mai târziu, actualul edil al Capitalei Nicușor Dan i-a oferit o derogare, iar Vlad Botoș a intrat în rândurile Partidului Uniunea Salvați România.

Acuzațiile aduse de Liana Pop, vicepreședinte USR Anglia

Totul a început în anul 2022, când europarlamentarul USR a efectuat o vizită în Lanzarote, Spania, unde locuia Liana Pop.

În timpul vizitei cu pricina, Botoș i-a mărturisit Lianei Pop că are de gând să-și cumpere o vilă în zona și i-a cerut ajutorul. Înțelegerea, conform spuselor femeii, era următoarea: cei doi urmau să investească în mod egal în vilă.

După ce Botoș a depus 90.000 de euro depozit în cont, Liana Pop a investit în vilă. De asemenea, profitul din închirierea vilei urma să fie împărțit jumătate-jumătate, conform mărturisirilor făcute de aceasta.

Femeia și-a primit partea doar din două închirieri, ulterior nu a mai văzut niciun șfanț.

A schimbat agentul, a schimbat cheile de la vilă, tot. Fără să mă anunțe, fără să-mi spună absolut nimic”, a mărturisit Liana Pop.

Vila era trecută pe numele europarlamentarului, susține femeia. „Am avut o încredere oarbă în omul ăsta”, a mai adăugat ea.

Văzând că lucrurile s-au schimbat, femeia i-a cerut politicianului banii pe care i-a investit în vilă: „Am discutat cu el, a rămas că îmi dă banii”.

Cei doi nu mai vorbeau direct, ci aveau un intermediar – un coleg din diaspora. Femeia a mărturisit că îi trimitea lui Botoș chitanțele. La un moment dat, aceasta a fost contactată de intermediar și anunțată că liderul USR Arad îi va înapoia banii dacă îi trimite chitanțele.

În continuare, femeia a oferit intermediarului chitanțele cu pricina: „El (n.red Vlad Botoș) refuză să mai facă alte plăți din cauză că nu s-a așteptat ca eu să pot să obțin toate facturile”, a afirmat ea.

Totodată, Liana Pop susține că europarlamentarul „refuză absolut orice comunicare”.

Vrea să pună monopol pe banii mei”, a mai spus vicepreședinta USR.

Pe lângă cele menționate mai sus, aceasta susține că, în perioada în care se vota pentru alegerile europarlamentare, Vlad Botoș considera că nu va fi susținut de BN.

„El mergea cu manipulări la persoane cheie” pentru „a obține voturi, în caz că BN-ul nu o să-l susțină”, a mai spus ea. Culmea, conform femeii, Vlad Botoș susținea la alegeri aceleași persoane pe care și BN-ul le susținea: „Mi-am dat seama că am fost manipulată”.

O altă situație a mai fost prezentată de Pop, pe vremea când ea avea de gând să achiziționeze, împreună cu un coleg din Italia, un teren la Timișoara.

Aceasta i-ar fi cerut ajutorul lui Botoș, întrucât voia să deschidă o afacere cu panouri solare: „Îi ceream informații”.

Amabil, europarlamentarul a sărit în ajutorul Lianei Pop, însă profitul urma să se împartă la trei.

Conform afirmațiilor făcute de femeie, Vlad Botoș a solicitat ca partea sa să-i fie oferită în bani gheață.

După câteva luni, Botoș ar fi luat legătura cu un om de la PSD și ar fi anunțat-o pe femeie că trebuie să plătească 30.000 de euro pentru ca lucrurile să se „rezolve”.

Când mi-a zis că trebuie să plătim 30.000 de euro, mă gândesc, cât era pentru cel de la PSD și cât era pentru el”, a mai spus ea, care a precizat că „am fost manipulată, clar”.

Reacția lui Vlad Botoș

Reacția europarlamentarului USR nu a întârziat să apară. Vlad Botoș a transmis sâmbătă, 8 iunie, pe contul său de Facebook că va recurge la instanță. De asemenea, acesta a descris-o pe Liana Pop ca fiind „o țepară”.

A apărut aseară o încercare ridicolă și disperată de a influența alegerile în ultima secundă ignorând orice minimă etică profesională și clamată demnitate de așa zis "jurnalist".

Toate insinuările despre nereguli și neclarități în legătură cu cariera mea și cu casa pe care mi-am cumpărat-o cu acte în regulă, cu împrumut pe 20 de ani de la bancă, nu au alt scop decât discreditarea și denigrarea mea ca om politic pe metoda pesedist-penelistă, de a arunca în spatiul public acuzații calomnioase cu o zi înainte de alegeri.

Această denigrare și distribuirea acestui evident șantaj nu pot rămâne fără urmări legale!

Eu sunt un om integru, foarte atent la fiecare decizie pe care o iau și la urmările ei. Au fost ani de atacuri continue pentru simplul motiv că am fost înaintea domnului Valeriu Nicolae pe lista USR-PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Cu o zi înaintea unor alegeri enorm de importante pentru Romania marea investigatie a “civicului” domn Valeriu Nicolae este o încercare ridicolă de răzbunare personală printr-o înșiruire de calomnii și minciuni deșănțate aruncate în spațiul public.

Pentru mine este foarte clar că acest șantaj trebuie să înceteze și voi apela la căile legale.

Doamna care apare în acest material este o țepară și așa cum m-a și amenințat încearcă un șantaj pentru care va răspunde în instanță. La fel si Valeriu Nicolae care încearcă să-și trateze frustrările prin aceste calomnii ordinare.

Voi recurge la instanță, îi voi da în judecată pentru calomnie, denigrare și insultă. E destul”, se arată în postarea cu pricina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii