Scandal cu doi obsedați sexual în Italia. Vorbim despre un procuror și un cardiolog...

Scandal cu doi obsedați sexual în Italia. Vorbim despre un procuror și un cardiolog...

Descoperire șocantă pentru procurori, care au ajuns să își investigheze un coleg pentru agresiuni sexuale. Bărbatul, care s-a dat drept medic, împreună cu un doctor cardiolog ar fi abuzat sexual de mai multe paciente. Abuzul petrecut în spital ar fi fost filmat pe video de cei doi, magistratul pretinzând că este coleg cu medicul.

Un cardiolog de la un spital din Benevento, Italia, Giovanni Vetrone, în vârstă de 60 de ani, și un magistrat din provincia Taranto, Antonio Zito, în vârstă de 58 de ani, la momentul faptelor procuror adjunct onorific la Parchetul din Lecce, au fost arestați pentru agresiune sexuală în grup: împreună ar fi determinat pacientele primului să se dezbrace și le-ar fi pipăit în timpul unor aparente vizite la care magistratul ar fi participat, pretinzând că este el însuși medic. Investigațiile efectuate de Gico (Grupul de investigare a criminalității organizate) au condus la măsura preventivă emisă de Tribunalul din Napoli și confirmată de Curtea de Casație.

Faptele ar fi avut loc în spitalul din Benevento în timpul unor examinări medicale și au fost filmate video de cei doi; în aceste condiții, se arată într-o notă semnată de procurorul Aldo Policastro, au avut loc "acte extrem de intruzive în libertatea sexuală a unor pacienți neștiutori, care au fost determinați să se dezbrace și să fie pipăiți de către medic și de către adjunctul procurorului onorific care se califica drept coleg al cardiologului", potrivit FanPage.

Potrivit reconstituirii anchetatorilor, Vetrone ar fi planificat vizitele și l-ar fi contactat pe prietenul său magistrat, care ar fi călătorit apoi de la Pulsano (Taranto) și, îmbrăcat în halat alb, ar fi participat în calitate de asistent. După ce a aflat de anchetă, Zito s-a autosuspendat, în timp ce Vetrone a continuat să lucreze la spital.

Forțele armate din Lecce au efectuat, de asemenea, numeroase percheziții locale și domiciliare care au dus la confiscarea de calculatoare, tablete și smartphone-uri folosite de cei doi suspecți, precum și de camere video și aparate de înregistrare digitală aflate în posesia lor și a altor persoane.

Investigațiile Parchetului din Benevento au început atunci când Parchetul din Potenza a primit documentele: în timpul altor anchete asupra lui Zito, referitoare la alte infracțiuni, ieșise la iveală faptul că avocatul s-ar fi deplasat la spitalul Sacred Heart of Jesus, pretinzând că este medic în timpul acestor deplasări, iar cu acele ocazii ar fi comis acte de violență sexuală și pipăieli asupra unor femei inconștiente care se aflau în spital pentru a se supune unui examen medical.

În urma investigațiilor, efectuate și prin interceptări informatice, în iunie 2023 cele două parchete au solicitat măsura preventivă; ipotezele de infracțiune erau inițial, pe lângă violența sexuală în grup, și exercitarea abuzivă a profesiei de medic, imixtiunea ilicită în viața privată și difuzarea ilicită de imagini și videoclipuri cu conținut sexual explicit realizate de un funcționar public aflat în serviciu la spital.

Procuratura Benevento a respins cererea de măsuri preventive, dar procurorul a făcut apel la Tribunalul din Napoli. În februarie 2024, recursul s-a încheiat: cererea a fost admisă și s-a dispus arestul la domiciliu pentru amândoi pentru infracțiunea de agresiune sexuală în grup, în timp ce recursul procurorului a fost respins pentru restul părții.

Atât apărarea, cât și acuzarea au făcut recurs la Curtea de Casație, care, la 13 iunie, a declarat inadmisibil recursul apărării și a admis recursul acuzării pentru restul capetelor de acuzare. În consecință, punctul din ordonanța Tribunalului din Napoli privind arestul la domiciliu a devenit executoriu. Curtea de Reexaminare va trebui acum să se pronunțe din nou asupra recursului procurorului privind cererile care nu au fost acceptate pentru moment.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii