Șase străini găsiți morți într-un hotel de lux din Bangkok

Șase străini găsiți morți într-un hotel de lux din Bangkok

Șase persoane au fost găsite moarte într-un hotel de lux din Bangkok marți, inclusiv cel puțin un cetățean american de origine vietnameză, a anunțat guvernul thailandez, în timp ce prim-ministrul a ordonat o anchetă rapidă pentru a evita orice prejudiciu pe care l-ar putea avea incidentul asupra sectorului turismului, informează Reuters.

Poliția thailandeză a transmis, într-un comunicat separat, că cei șase oameni erau toți cetățeni străini.

Incidentul, care a avut loc în luxosul hotel Grand Hyatt Erawan din Bangkok, vine în contextul în care Thailanda încearcă să își promoveze în continuare sectorul turismului, un motor-cheie al celei de-a doua economii ca mărime din Asia de Sud-Est.

„Prim-ministrul a ordonat tuturor agențiilor să ia măsuri urgente pentru a evita impactul asupra turismului”, a afirmat guvernul thailandez, în comunicatul său.

Un oficial al poliției, vorbind sub rezerva anonimatului, a respins relatările anterioare din presa thailandeză potrivit cărora cele șase persoane ar fi fost ucise într-un schimb de focuri.

„Nu există niciun semn de incident armat”, a declarat oficialul pentru Reuters, adăugând că printre morți se află și cetățeni vietnamezi. Oficialul nu a dat alte detalii.

Ofițerii de poliție au găsit corpurile celor șase cetățeni străini decedați la Grand Hyatt Erawan după ce au primit un apel de la personalul hotelului în jurul orei locale 17:30, apel prin care se raportau decese, a precizat poliția thailandeză, în comunicat.

Poliția și serviciile medicale nu au putut fi contactate imediat pentru informații suplimentare, menționează Reuters.

Grand Hyatt Erawan are peste 350 de camere și este situat într-un popular cartier turistic, cunoscut pentru magazinele și restaurantele sale de lux.

Peste 28 de milioane de turiști străini au vizitat Thailanda anul trecut, cheltuind 33,71 miliarde de dolari în această țară, unde alte sectoare-cheie ale economiei și-au revenit lent în urma pandemiei de COVID-19.

Guvernul se așteaptă ca 35 de milioane de cetățeni străini să sosească în acest an.

Sectorul turismului a fost zguduit în octombrie anul trecut de o serie de împușcături la un centru comercial de lux, în apropiere de Hyatt, în care au fost uciși doi cetățeni străini.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii