Şase semne care ar putea indica o boală de inimă. „Bolile de inimă apar, adesea, «în tăcere», spune un chirurg
Un medic chirurg spune că, uneori, simptomele uşoare care avertizează asupra unor boli ale inimii sunt trecute cu vederea şi puse pe seama vârstei sau a stresului. Vă prezentăm în continuare care sunt acestea.
Semne care ar putea indica o boală a inimii. Foto arhivă
Dr. Igor Troickis, un renumit chirurg la Weight Loss Riga, a declarat că, în timp ce oamenii confundă adesea semnele de avertizare timpurie cu probleme minore de sănătate, bolile coronariene printre principalele cauze de deces la nivel mondial, potrivit Daily Mail.
„Depistarea timpurie poate îmbunătăți semnificativ rezultatele tratamentului și calitatea vieții. Ignorarea acestor semne poate duce la daune grave, adesea ireversibile”, a avertizat specialistul.
Ce persoane sunt predispuse la boli cardiace
Dr. Igor Troickis a afirmat că anumite grupuri sunt mai predispuse la probleme cardiace , cum ar fi persoanele cu antecedente familiale de boli de inimă, fumătorii, cei cu tensiune arterială ridicată sau colesterol ridicat, diabeticii și persoanele obeze.
„Excesul de greutate corporală exercită o presiune suplimentară asupra inimii, crește tensiunea arterială și ridică nivelul de colesterol, toate acestea contribuind la dezvoltarea bolilor de inimă”, a explicat medicul şi a descris cele şase semne, adesea ignorate, care ar putea semnala uneori o boală a inimii.
Apăsare sau presiune în piept
„Bolile de inimă apar, adesea, «în tăcere». Mulți oameni experimentează simptome ușoare, pe care le califică drept stres sau îmbătrânire. Cu toate acestea, aceste semne sunt indicatori cruciali că ceva nu este în regulă”, a avertizat dr. Igor Troickis.
Unul dintre aceste semne ar putea fi o presiune sau o apăsare resimţită în centrul pieptului, care ar putea indica, uneori, o angină pectorală.
Aceasta poate apărea şi dispărea la fel de brusc, durând doar câteva minute, de cele mai multe ori, dar nu trebuie neglijată, mai ales dacă ea se instalează în timpul activităţii fizice sau în situaţii stresante.
Dificultăți de respirație
Dacă vă confruntați cu dificultăți aleatorii de respirație, mai ales în timpul activităților de rutină sau în timpul odihnei, trebuie să consultați imediat un medic. Acestea sunt un semn că inima dumneavoastră nu pompează eficient și este un simptom adesea trecut cu vederea.
Oboseală neobișnuită
Dr. Troickis a evidențiat semnificația oboselii neobișnuite.
„Oboseala persistentă și inexplicabilă poate semnala o boală de inimă. Dacă vă simțiți constant obosit, în ciuda faptului că vă odihniți suficient, este timpul să consultați un medic”, a spus el.
Umflături la nivelul picioarelor, gleznelor sau gambelor
Umflarea picioarele, pusă cel mai adesea pe seama retenţiei de apă, poate indica uneori faptul că inima dumneavoastră se străduiește să pompeze sângele în mod eficient şi este adesea însoțită de creșterea în greutate. În această situaţie, este recomandat să faceţi mai multe investigaţii.
Edemul este prezent, de cele mai multe ori, la picioare, în special în zona gleznelor, dar poate afecta, de asemenea, fața, mâinile și abdomenul.
Palpitații
Trebuie să fiți mereu atenţi în privința bătăilor neregulate ale inimii, dacă acestea apar simultan cu alte simptome deja menţionate.
„Deseori, palpitațiile pot fi rezultatul anxietății sau al cofeinei, dar aparițiile frecvente justifică o atenție medicală. Dacă palpitațiile cardiace ca urmare a exercițiilor fizice sau a stresului sunt, de obicei, inofensive, ar trebui să fiți atenți dacă acestea apar în tandem cu alte simptome descrise”.
Dureri în partea superioară a corpului şi mai ales în stânga
Ultimul semn care ar putea indica o boală a inimii la care chirurgul spune că trebuie să fim atenţi sunt dureri în partea superioară a trunchiului, în special pe partea stângă.
„Durerea care iradiază în umeri, brațe, gât, maxilar sau spate, în special pe partea stângă, ar trebui să ridice imediat îngrijorarea”, a spus el.
Sursa: adevarul.ro