Șase metode simple pentru a pierde 2,5 cm din talie într-o săptămână
Obțineți o talie mai subțire rapid cu acest plan simplu, pe care oricine îl poate urma acasă. Pentru a pierde 2,5 cm din talie, o persoană de dimensiuni medii ar trebui să slăbească aproximativ 1,8 kg.
Poți să-ți reduci talia în mod rapid urmând câteva reguli simple Foto Arhiva Adevărul
Conform calculelor calorice, pentru ca o persoană de dimensiuni medii să piardă câțiva centimetri din talie, ar fi necesar să slăbească aproximativ 1,8 kg – echivalentul a aproximativ 14.000 de calorii, adică aportul caloric recomandat pentru o săptămână întreagă în cazul unei femei.
Evident, nu putem obține acest rezultat doar prin reducerea caloriilor, deoarece circumferința taliei este influențată de mulți factori, nu doar de grăsimea abdominală în exces. Balonarea, retenția de apă și tonusul muscular scăzut joacă, de asemenea, un rol important.
Iată șase metode simple , dezvăluite de The Telegraph , prin care vă puteți subția talia în doar șapte zile.
1. Scăpați de retenția de apă
Simptome precum balonarea abdominală, umflarea picioarelor, gleznelor și a tălpilor sau rigiditatea articulațiilor pot indica retenția de apă. Dacă suspectați că aceasta contribuie la mărirea circumferinței taliei, există numeroase metode naturale pentru a ameliora această problemă.
În medicina tradițională chineză și indiană, ceaiul verde este folosit de mult timp pentru efectele sale diuretice. Dacă nu vă place ceaiul verde, cafeaua are un efect similar, dar va fi necesar să consumați câteva cești pe zi pentru a obține rezultate vizibile.
O altă ajustare în dietă ar fi creșterea aportului de magneziu și potasiu. Magneziul funcționează ca un electrolit care ajută la reglarea echilibrului fluidelor, în timp ce alimentele bogate în potasiu pot crește producția de urină și reduce nivelul de sodiu, diminuând astfel retenția de apă.
Un aliment care le conține pe amândouă este banana, care oferă și un bonus de 3 g de fibre. Consumați o banană la micul dejun, alături de ceai verde sau cafea, și veți face un pas important spre un echilibru mai bun al fluidelor din organism.
2. Stimulați digestia
Constipația și digestia lentă pot provoca umflarea abdomenului, așa că este important să consumați alimente bogate în fibre insolubile pentru a ajuta procesul digestiv. Fibrele insolubile, cunoscute și sub denumirea de „săruri de mătase”, acționează ca un curățător, trecând prin sistemul digestiv, eliminând celulele vechi și resturile, și menținând mișcările intestinale regulate.
Fibrele insolubile se găsesc în cerealele integrale, nuci, fasole, fructe și legume, în special în coajă. Încercați să consumați cel puțin 30 g de fibre zilnic (atât solubile, cât și insolubile).
Iată cantitățile de fibre (în grame) din unele alimente bogate în fibre:
Lista de mai jos conține aproape 40 g de fibre în total:
• 75 g (greutate nepreparată) paste integrale: 7,5 g
• 30 g migdale: 3,5 g
• ½ conservă de fasole mixtă: 8,5 g
• 50 g zmeură: 4 g
• 1 pară: 6 g
• 1 cartof mediu cu coajă: 5 g
• 1 felie mare de pâine integrală: 4 g.
3. Pilates la perete pentru tonifierea abdomenului
Uitați de abdomenele tradiționale, Pilates la perete este noua tendință pe TikTok care vă ajută să vă definiți talia, iar singurul echipament de care aveți nevoie este – ați ghicit – un perete.
Există numeroase exerciții pentru tonifierea abdomenului, însă „crunch-ul” la perete este unul dintre cele mai simple și eficiente. Pentru a-l executa, întindeți-vă pe spate cu fesele cât mai aproape de perete, iar picioarele ridicate pe acesta. Plasați mâinile în spatele capului, ridicați umerii, strângeți abdomenul și mențineți poziția 1-2 secunde. Apoi, reveniți lent în poziția de start și repetați. Realizați două sau trei seturi de 15-20 de repetări zilnic, în funcție de nivelul de fitness .
Dacă doriți să vă diversificați rutina de Pilates la perete, există multe sesiuni gratuite disponibile pe YouTube.
4. Restricționarea caloriilor ajută
Deși nu este totul, reducerea aportului de calorii timp de o săptămână va contribui semnificativ la pierderea a 2,5 cm din talie. Dacă reduceți cu 500 de calorii pe zi, ar trebui să pierdeți cel puțin un kilogram într-o săptămână. O metodă simplă pentru a face acest lucru este să săriți peste o masă: luați un mic dejun târziu, pe la ora 11, săriți peste prânz și încheiați cina până la ora 19,00. În acest fel, veți beneficia și de avantajele unui post intermitent de 16 ore.
Dacă acest regim vi se pare prea restrictiv, o altă opțiune este să renunțați la băuturile bogate în calorii. Dacă începeți ziua cu un suc sau un smoothie, consumați câteva latte-uri și terminați cu un pahar de vin, veți ajunge ușor să consumi 500 de calorii doar din lichide. Alegeți apă, ceai sau cafea cu un strop de lapte și talia ta va începe să se micșoreze.
5. Eliminați stresul
Acea senzație de neliniște în stomac poate fi primul semn că nivelul dumneavoastră de stres este ridicat. Stresul prelungit afectează funcția digestivă în mai multe moduri, în special prin faptul că nivelurile ridicate de cortizol (hormonul stresului) influențează negativ microbiomul intestinal, ducând la balonare.
Activitatea fizică – nu trebuie să fie nimic prea obositor – este cel mai eficient mod de a reduce stresul . O plimbare energică de 10 minute zilnică a fost demonstrată ca îmbunătățind starea de spirit, semnalând sfârșitul zilei de muncă și aducând o seară mai relaxată. În plus, studiile au arătat că exercițiile ușoare ajută la prevenirea acumulării de gaze și sunt benefice pentru microbiomul intestinal.
Pentru a îmbunătăți și mai mult sănătatea intestinală, experții sunt de acord că o creștere a consumului de alimente pe bază de plante este cea mai bună metodă de a spori diversitatea bacteriilor intestinale. Încercați să consumați cel puțin trei tipuri diferite de alimente pe bază de plante la fiecare masă, iar acestea nu trebuie să fie doar fructe și legume, ci și ierburi și condimente, nuci, semințe, cereale integrale și leguminoase.
6. Eliminați balonarea cu kiwi
Când vorbim despre alimente care pot ajuta la reducerea balonării, kiwi este printre cele mai eficiente. Un studiu din 2020 a descoperit că, consumând două kiwi pe zi, veți observa o scădere semnificativă a retenției de apă și gaze în intestin. Pe de altă parte, există anumite alimente care pot contribui la balonare și flatulență, cum ar fi fasolea, lintea, legumele crucifere precum varza de Bruxelles, varza și conopida, usturoiul, ceapa și băuturile carbogazoase. Acestea ar trebui evitate dacă vă confruntați cu balonare.
O modalitate interesantă de a consuma kiwi este să încercați să pregătiți o salsa acrișoară pe care să o serviți alături de pește la grătar sau copt. Tăiați grosier 2 kiwi decojite, 1 ceapă roșie mică, 1 ardei galben, 2 roșii, 1 cățel de usturoi și o mână de coriandru. Puneți-le într-un procesor de alimente, adăugați 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, sucul unei lămâi și un vârf de sare și piper negru. Mixați până obțineți o consistență asemănătoare unei salse. Consumați imediat.
Sursa: adevarul.ro