Șase dintre cele mai supraestimate atracții turistice din lume. „Nu a fost deloc ceea ce mă așteptam” VIDEO

Șase dintre cele mai supraestimate atracții turistice din lume. „Nu a fost deloc ceea ce mă așteptam” VIDEO

Fiecare țară are obiectivele sale turistice despre care se spune că nu trebuie să le ratezi când vizitezi acele locuri. Adesea, realitatea se ridică sau depășește nivelul așteptărilor, dar sunt și situații în care atracțiile turistice sunt supraestimate și fac turiștii să conchidă că nu a meritat efortul de a ajunge la ele.

Ceremonia de schimbare a gărzii din Londra. FOTO captură video YouTube 5AS5BS

Ceremonia de schimbare a gărzii din Londra. FOTO captură video YouTube 5AS5BS

Jonathan Levin, un blogger de călătorii și freelancer din Providence, Rhode Island - SUA, care a călătorit în peste 40 de țări și a vizitat multe dintre atracțiile turistice populare ale lumii, a făcut, în Business Insider , o listă cu șase cele mai supraestimate obiective, în opinia sa.

Pădurea de bambus Arashiyama din Kyoto

În Kyoto, Japonia, turiștii se pot bucura de unele dintre cele mai frumoase și senine decoruri din Asia.

Dar Kyoto este, de asemenea, locul a ceea ce blogger-ul consideră a fi una dintre cele mai exagerate atracții din Asia, Arashiyama Bamboo Forest.

„Mă așteptam la o vastă pădure de bambus plină de poteci în care să mă pierd. În schimb, am găsit o potecă scurtă și lată care șerpuiește printr-o pădure mică, sub așteptări. Copacii de bambus fac o fotografie cool, dar asta e tot”, a mărturisit Jonathan Levin.

Treptele Spaniole din Roma

Dacă sit-uri precum Colleseum, Fontana di Trevi sau Pantheon sunt aproape unanim considerate impresionante, Roma are și obiective turistice care pot fi incluse în categoria celor supraestimate, precum Treptele Spaniole .

„Dacă Treptele Spaniole nu s-ar fi aflat pe toate listele de lucruri de văzut în Roma, probabil că aș fi trecut pe lângă ele fără să le observ”, spune blogger-ul.

Ceremonia de schimbare a gărzii din Londra

Deși este ceva interesant în a fi martor la tradiții de lungă durată, iar precizia rutinei este impresionantă, „experiența mi s-a părut destul de neplăcută”, spune blogger-ul, care invocă aglomerația și spune că ceremonia nu i s-a părut „atât de interesantă sau distractivă”.

Sagrada Familia din Barcelona, estompată de macarale

Sagrada Familia , una dintre cele mai faimoase lucrări ale arhitectului Antoni Gaudi, se înalță deasupra orizontului Barcelonei și este vizibilă din tot orașul.

„Dar este încă neterminată, iar prezența nesfârșită a macaralelor și a schelelor o face o adevărată monstruozitate, este de părere blogger-ul, contrazis, probabil, de milioane de turiști.

Mărturisește însă că a apreciat „detaliile complicate de pe fațada bisericii și poate că opinia mea se va schimba dacă construcția bisericii va fi vreodată finalizată”.

Marina Sands SkyPark Observation Deck din Singapore

Singapore, descris drept un oraș curat, cu un orizont frumos și mâncare delicioasă și un loc excelent de explorat într-o escală lungă, te poate face să te simți „blocat într-o capcană uriașă pentru turiști, în special la Marina Sands SkyPark Observation Deck”, spune blogger-ul de călătorii.

Recunoaște că priveliștea de pe acoperișul Marina Sands, cu 57 de etaje, este uluitoare, dar spune că nu a meritat să plătească 24 de dolari pentru a aștepta la o coadă uriașă doar pentru a avea acces la o secțiune mică.

Pictura murală bizară din interiorul Templului Alb din Chiang Rai

Freelancer-ul descrie Templul Alb din Chiang Rai ca fiind o capcană turistică frumoasă, dar bizară.

„Templul Alb este mai mult o instalație de artă decât un templu (...). Interiorul clădirii principale conține picturi murale mari care par să descrie orice, mai puțin cultura budistă. În schimb, picturile murale includ un amestec de pictograme ale culturii pop americane și personaje de film, precum Spider-Man și Neo din The Matrix. Am văzut, de asemenea, reprezentarea controversată a atacurilor teroriste din 11 septembrie”, explică Jonathan Levin, în Business Insider , mărturisind că experiența sa „nu a fost era deloc ceea ce mă așteptam” de la un templu din nordul Thailandei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii