Șase alimente de care medicii gastroenterologi se țin departe

Șase alimente de care medicii gastroenterologi se țin departe

Mulți oameni se răsfață cu alimente reconfortante precum înghețata, pizza, burgeri și cartofi prăjiți și, deși moderația este esențială, gastroenterologii recomandă evitarea anumitor alimente din cauza impactului lor negativ asupra sănătății intestinale și digestive.

Iată șase alimente de care medicii gastroenterologi cu care a discutat publicația Huffington Post se țin departe:

1. Batoanele proteice: În ciuda faptului că unele sunt comercializate ca fiind sănătoase, multe batoane proteice sunt foarte procesate și conțin aditivi care pot provoca balonare și gaze. Gastroenterologul Dr. Harmony Allison sugerează să obțineți în schimb proteine din surse naturale precum lapte, unt de arahide, nuci sau semințe de dovleac.

2. Carnea roșie: Consumul ridicat de carne roșie, în special fripturi și burgeri, este legat de un risc crescut de cancer de colon și polipi de colon datorită conținutului lor ridicat de grăsimi saturate. Dr. Reezwana Chowdhury recomandă limitarea consumului de carne roșie la sub 100 de grame pe zi pentru a reduce aceste riscuri.

3. Carnea procesată: Alimente precum hot dog-ul, baconul și mezelurile sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal. Consumul regulat de carne procesată poate duce la o creștere semnificativă a riscului de cancer, potrivit Dr. Rabia De Latour.

4. Alimente prăjite în mult ulei: Peștele și puiul prăjite pot afecta negativ sănătatea microbiomului intestinal și pot contribui la acumularea de grăsime în artere, ducând la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Dr. Mahmoud Ghannoum, cercetător în domeniul microbiomului, subliniază efectele negative ale uleiului de prăjit asupra sănătății intestinelor.

5. Băuturile răcoritoare carbogazoase: Băuturile zaharoase precum sucurile sunt legate de afecțiuni cronice precum diabetul și bolile de inimă și pot declanșa simptome gastrointestinale precum balonarea, râgâitul și refluxul. Dr. Simon C. Matthews recomandă evitarea acestor băuturi pentru a menține o sănătate mai bună.

gastroenterologi, alimente, evitare, paine alba Deși este apetisantă, pâinea albă nu este un aliment care face parte dintr-o dietă sănătoasă. (Sursa foto: Yew Wah Kok | Dreamstime.com)

6. Pâinea albă: Cerealele rafinate găsite în pâinea albă pot crește riscul de diverticulită, o inflamație a pungilor din tractul digestiv. Dr. Shilpa Grover notează că dietele bogate în carne roșie și cereale rafinate cresc, de asemenea, riscul altor probleme de sănătate precum diabetul și boala coronariană.

Deși consumul ocazional al acestor alimente nu este catastrofal, moderația și o dietă variată sunt esențiale pentru menținerea sănătății intestinale și a bunăstării generale, potrivit experților.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…