Sărituri cu schiurile: Kamil Stoch a câştigat toate concursurile din acest an în Turneul celor Patru Trambuline

Sărituri cu schiurile: Kamil Stoch a câştigat toate concursurile din acest an în Turneul celor Patru Trambuline

Polonezul Kamil Stoch a câştigat toate concursurile din acest an în Turneul celor Patru Trambuline şi a devenit al doilea săritor cu schiurile din istorie ce izbuteşte această performanţă, după germanul Sven Hannawald, în 2002, informează presa internaţională.

Kamil Stoch s-a impus sâmbătă la Bischofshofen (Austria) şi a reuşit Marele Şlem de patru victorii în această prestigioasă competiţie. Polonezul a terminat învingător în actuala ediţie la Oberstdorf şi Garmisch-Partenkirchen (ambele în Germania) şi Innsbruck (Austria).

Stoch, 30 de ani, dublu campion olimpic, a reuşit sâmbătă sărituri de 132,5 şi 137 m, obţinând 275,6 puncte, cu 3,2 puncte mai mult decât norvegianul Anders Fannemel. Locul trei i-a revenit germanului Andreas Wellinger.

În clasamentul general al turneului, polonezul a repetat victoria sa de anul trecut, obţinând de această dată 1.108,8 puncte, urmat de Wellinger, 1.039,2 puncte, şi de Fannemel, 1.021,3 puncte.

Stoch şi este noul lider în clasamentul general al Cupei Mondiale, devansându-l pe germanul Richard Freitag, care este accidentat.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite