Șapte semne de avertizare ale nivelului scăzut de calciu la femei. Soluții imediate pentru îmbunătățirea sănătății

Șapte semne de avertizare ale nivelului scăzut de calciu la femei. Soluții imediate pentru îmbunătățirea sănătății

Nivelurile scăzute de calciu sau hipocalcemia se pot prezenta cu o varietate de simptome care pot fi inițial subtile, dar pot deveni severe dacă nu sunt tratate. Există o serie de modalități prin care sănătatea femeilor poate fi protejată și îmbunătățită.

Nivelul scăzut de calciu din organism determină și dureri de spate

Durerile de spate frecvente reprezintă unul dintre simptomele hipocalcemiei Arhiva Adevărul

Calciul, mineralul de bază pentru menținerea și sănătatea oaselor puternice, este vital pentru multe mai multe funcții ale corpului decât ți-ai putea da seama. Femeile, în special cele care au trecut prin menopauză, sunt mai expuse riscului de a se confrunta cu niveluri scăzute de calciu. Cum poți știi dacă ai o astfel de problemă?

Dr. Komal Bhadu, specialist în Obstetrică și Ginecologie, în cadrul Clinicii Ruby Hall din Pune India, se numără printre cercetătorii care susțin că femeile sunt mai predispuse la niveluri mai scăzute de calciu decât bărbații. Motivul principal este legat de diferențele hormonale, în mod special de rolul estrogenului.

„Estrogenul joacă un rol esențial în menținerea densității osoase prin sprijinirea absorbției calciului și minimizarea pierderilor de calciu. În timpul menopauzei, femeile experimentează o scădere semnificativă a nivelului de estrogen, ceea ce duce la un risc crescut de osteoporoză și la o scădere a nivelului de calciu. În plus, obiceiurile alimentare , sarcina și alăptarea pot avea un impact asupra nivelului de calciu la femei mai semnificativ decât la bărbați”, a explicat dr. Bhadu, citat de IndianExpress.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, creșterea aportului de calciu, inclusiv prin dietă, suplimente și exerciții fizice regulate contribuie în mod semnificativ la menținerea sănătății oaselor și prevenirea afecțiunilor asociate cu hipocalcemia, susțin specialiștii.

Care sunt semnele ce avertizează despre nivelului scăzut de calciu la femei

Calciul, mineralul cel mai răspândit din organism și joacă un rol crucial în dezvoltarea dinților, în buna funcționare a sistemului osteoarticular și a mușchilor, având, de asemenea, un impact important asupra ritmului cardiac .

Nivelul scăzut de calciu, sau hipocalcemia, se poate prezenta cu o varietate de simptome care pot fi inițial subtile, dar pot deveni severe dacă nu sunt tratate, atrage atenția dr. Bhadu.

Semnele de avertizare comune includ:

1. Crampe musculare și spasme - acestea apar adesea în zona spatelui și a picioarelor și pot fi însoțite de dureri musculare.

2. Amorțeală și furnicături - simțită de obicei în mâini, picioare și în jurul gurii, această senzație se datorează excitabilității crescute a sistemului nervos.

3. Oboseală - oboseala persistentă și senzația generală de slăbiciune pot indica un nivel scăzut de calciu.

4. Piele uscată și unghii fragile - calciul este esențial pentru menținerea sănătății pielii și unghiilor, așa că deficiențele se manifestă adesea ca probleme dermatologice.

5. Probleme dentare - hipocalcemia poate duce la carii și boli parodontale.

6. Schimbări de dispoziție - nivelurile scăzute de calciu pot influența funcția neurotransmițătorilor, provocând anxietate, depresie și iritabilitate.

7. Simptome cardiace - deficiența severă poate duce la bătăi neregulate ale inimii (aritmii) și chiar la insuficiență cardiacă în cazuri extreme.

Cum pot fi remediate aceste simptome

Conform Dr. Bhadu, corectarea nivelurilor scăzute de calciu implică o combinație de schimbări alimentare , în dietă, a stilului de viață și, uneori, tratamente medicale.

1. Schimbări în dietă - este esențial să creșteți consumul de alimente bogate în calciu. Acestea includ produsele lactate precum laptele, brânza și iaurtul , dar și legumele cu frunze verzi, migdalele și alimentele fortificate (îmbogățite cu minerale și vitamine), cum ar fi cerealele și sucul de portocale.

2. Suplimentarea Vitaminei D - reprezintă un alt tratament pentru deficiența de calciu. Vitamina D îmbunătățește absorbția calciului în intestin. Expunerea la soare și suplimentele pot ajuta la menținerea unor niveluri adecvate de vitamina D.

3. Suplimente cu calciu - în cazurile în care aportul de calciu din dietă este insuficient, pot fi recomandate suplimente de calciu. Este esențial să urmați sfaturile medicului privind doza adecvată.

4. Exerciții fizice regulate - activitățile fizice care implică greutăți, precum mersul pe jos, alergarea și antrenamentele de rezistență, pot întări oasele și îmbunătăți retenția de calciu..

5. Medicamente - în anumite cazuri, pot fi prescrise medicamente precum bisfosfonații pentru a gestiona sau preveni osteoporoza , în special la femeile aflate la menopauză..

6. Monitorizare regulată: Femeile cu probleme legate de calciu ar trebui să-și verifice periodic nivelul acestui mineral și densitatea osoasă cu ajutorul unui specialist pentru a identifica și corecta din timp eventualele deficiențe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO George Simion, îngropat definitiv de Diana Șoșoacă! / „Simion este format de serviciile secrete și nici prea straight nu este”

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

4 O informație care dă fiori, dar spune multe și despre ce se știe în „marile cancelarii”

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă