Salata Caesar împlinește 100 de ani. Întâmplarea prin care a luat naștere
Salata Caesar a împlinit vârsta de 100 de ani. Gustoasa salată a fost inventată în Mexic, în 1924, de un imigrant italian, pe numele său, Caesar Cardini.
Salata Caesar este un preparat care nu dă greș niciodată.FOTO Shutterstock
Cel care a dat numele salatei este Caesar Cardini, un celebru bucătar italian care a emigrat în Statele Unite după Primul Război Mondial, potrivi CNN.
În ciuda faptului că deținea o casă în San Diego, familia Cardini a deschis un restaurant în Tijuana, Mexic.
Potrivi shtiu.ro , pe data de 4 iulie 1924, bucătarul Caesar nu a primit proviziile pe care le aștepta, iar pentru că avea mulți clienți în restaurant și voia să profite de prezența lor, Caesar Cardini a făcut o salată cu ingredientele rămase.
Rețeta salatei Caesar
Ingrediente principale:
-Salată verde – de obicei, folosind frunzele crocante ale salatei romaine.
-Crutoane – pâine prăjită și tăiată în cuburi mici.
-Pecorino sau Parmezan ras – oferă o textură și un gust delicios.
- Dressing Caesar – o combinație de ouă, ulei de măsline, anșoa, usturoi, muștar, sos Worcestershire, lămâie, sare și piper.
Cum se prepară
Dressing-ul este adesea sufletul salatei Cezar, potrivit eisberg.ro
Se combină gălbenușurile de ou, anșoa, usturoiul, sucul de lămâie, muștarul și sosul worcestershire într-un bol, amestecându-se energic.
Se adaugă treptat uleiul de măsline, până când dressing-ul devine cremos. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Salata verde este ruptă în bucăți potrivite și așezată într-un bol mare.Crutoanele sunt preparate prin prăjirea pâinii în unt sau ulei de măsline până devine crocantă și auriu.Salata verde este amestecată cu dressing, asigurându-se că fiecare frunză este bine acoperită.
Se adaugă crutoanele și se presară generos cu brânză rasă deasupra.Se servește imediat pentru a menține crutoanele crocante și salata proaspătă.
Sursa: adevarul.ro