Sabrina Voinea, tratată de România ca o campioană olimpică: decizia Fundației Țiriac după o mare nedreptate

Sabrina Voinea, tratată de România ca o campioană olimpică: decizia Fundației Țiriac după o mare nedreptate

Sabrina Voinea (17 ani) s-a dus la Paris, în speranța cuceririi unei medalii, după concursul olimpic la sol însă, din păcate, ceea ce s-a întâmplat în această probă o va marca pe viață. De fapt, cele trei gimnaste care s-au luptat pentru bronz au ajuns să fie traumatizate și această medalie a devenit una cu adevărat toxică, după cum Adevărul a explicat aici.

Sabrina Voinea. FOTO: COSR

Sabrina Voinea. FOTO: COSR

Revenind la cazul Sabrinei Voinea, nedreptatea care i s-a făcut, prin penalizarea pentru o greșeală nedovedită cu probe foto / video, a aruncat-o în brațele disperării. Și a depresiei, dacă ne luăm după mama și antrenoarea ei, Camelia. Aceasta a spus că tânăra gimnastă plânge, zilnic, în reprize.

Singura veste bună după o asemenea poveste urâtă e că România s-a mobilizat exemplar pentru susținerea Sabrinei. Pe lângă faptul că Federația Română de Gimnastică (FRG) se luptă, în continuare, pentru ca sportiva să primească, la rândul ei, bronzul olimpic, și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat că Voinea va fi recompensată cu suma de 60.000 de euro. E prima de care beneficiază toți sportivii care au câștigat bronzul, la Paris. În plus, Fundația Țiriac a luat hotărârea de a-i oferi Sabrinei o mașină electrică, la fel ca în cazul campionilor olimpici. Vorbim despre o mașină Hyunday Ioniq-5, în valoare de 50.000 de euro.

21 de medaliați olimpici? Nu, nu... Noi am numărat și sunt 22 de medaliați, îmi spune Nadia. Și, după eforturile supraomenești ale eroilor noștri, mașinile customizate, serie unică, sunt deja pe drum, însă ele reprezintă doar o parte din surpriză, pentru că ei merită mai mult decât aplauze și limuzine de la noi toți. Merită să vadă cât de iubiți sunt“, a scris Ion Alexandru Țiriac, fiul miliardarului Ion Țiriac, pe rețelele de socializare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 Foarte interesante amănunte...

5 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice