Sabalenka, dezvăluire emoționantă după US Open: „După moartea tatălui meu...“

Sabalenka, dezvăluire emoționantă după US Open: „După moartea tatălui meu...“

Aryna Sabalenka (Belarus, 26 de ani, 2 WTA) a câștigat US Open 2024, după o finală epică în care a învins favorita publicului, pe americanca Jessica Pegula (30 de ani, 6 WTA). După un triumf în premieră, la New York, sportiva din Belarus a avut un discurs emoționant, pe măsura rezultatului obținut.

Aryna Sabalenka. FOTO: Arhiva Adevărul

Aryna Sabalenka. FOTO: Arhiva Adevărul

După un meci câștigat cu 7-5, 7-5, Sabalenka a fost întrebată unde o aşază în istoria tenisului acest al treilea titlu de Mare Şlem, care vine după cele două succese de la Openul Australiei.

"De când l-am pierdut pe tata, obiectivul meu a fost întotdeauna să fac ca numele familiei noastre să intre în istoria tenisului. Simt multă mândrie de fiecare dată când îmi văd numele gravat pe acest trofeu. De asemenea, sunt mândră că familia mea nu a renunţat niciodată la visul meu şi continuă să mă susţină", a răspuns belarusa, potrivit Agerpres.

Sabalenka a recunoscut că a fost în dificultate când Pegula a câştigat cinci ghemuri consecutive în setul secund, revenind de la 0-3 la 5-3.

"După ce am condus cu 3-0, nu mă aşteptam să o văd revenind la un nivel de joc atât de ridicat. A avut un tenis incredibil, foarte agresiv. Mi se pare că într-o clipă m-am văzut condusă cu 5-3", a spus Sabalenka, ce a adăugat că se gândea atunci că va intra în decisiv.

Sabalenka a fost întrebată dacă în timpul meciului cu Pegula s-a gândit la finala de anul trecut de la US Open, pierdută în faţa altei americance, Coco Gauff, care a fost susţinută puternic de public.

"Sincer, mi-am spus că mă voi gândi mult la participările mele precedente aici, unde am avut parte de lecţii aspre. Dar m-am străduit pur şi simplu să mă gândesc că este doar finala US Open, că adversara mea va lupta energic, că nimic nu va fi uşor, că va trebui să lupt din greu. Încercam să-mi amintesc că am reuşit să trec peste momente grele şi că am fost deci destul de puternică pentru a face faţă acestei presiuni", a răspuns numărul doi mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”