S-a terminat procesul din Spania cu bărbatul obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie

S-a terminat procesul din Spania cu bărbatul obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie

Un tribunal local din Pontevedra, Spania, a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții suma de 88.025 de euro drept compensație pentru munca depusă în casă în decursul celor 26 de ani de căsnicie.

Cei doi soți, a căror identitate nu a fost făcută publică, s-au căsătorit în 1996, iar până în 2022, când s-au despărțit, femeia și-a dedicat tot timpul întreținerii casei și creșterii copilului. După divorț, soțul a rămas în casa familiei proprietate personală, în timp ce femeia a fost nevoită să-și închirieze locuință. De asemenea, a trebuit să-și găsească imediat un loc de muncă pentru a se putea întreține și pentru a-și asigura un venit mai mare la vârsta pensionării.

Femeia a spus că timp de 26 de ani, atâta timp cât a fost căsătorită, pur și simplu nu și-a permis să aibă un job, pentru că soțul ei a fost concentrat sută la sută pe carieră, ceea ce înseamnă că toate obligațiile legate de casă și familie i-au revenit ei. Prin urmare, după divorț, femeia a cerut despăgubiri pentru toți anii de muncă în casă, potrivit El Mundo .

O primă decizie în acest caz neobișnuit a stabilit valoarea despăgubirii pe care bărbatul urmează să o plătească fostei sale soții la suma de 120.000 de euro, însă hotărârea a fost atacată de ambele părți implicate. Soțul a fost de acord să-i plătească fostei soții pentru toată munca 60.000 de euro. În schimb, femeia a cerut 183.629,36 euro.

Femeia a spus că a lucrat din 1989 și până la un an după ce s-a căsătorit, moment în care a devenit casnică, în timp ce soțul a continuat să lucreze și să asigure venitul familiei. Acest dezechilibru economic o afectează enorm acum, când nu mai este căsătorită, pentru că a fost nevoită să-și găsească o slujbă modestă pentru a se întreține, neavând timp să-și atingă aspirațiile profesionale.

Tribunalul din Pontevedra a decis ca despăgubirea inițială de 120.000 de euro să fie redusă la 88.025 de euro, iar soțul să plătească și fostei soții o pensie lunară de 350 de euro timp de trei ani, actualizată anual în conformitate cu legislația națională și indicele de inflatie. Decizia poate fi atacată acum doar la Curtea Supremă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 „Un pas foarte mare spre începerea celui de-al Treilea Război Mondial”. Reacția Rusiei după ce Biden a permis Ucrainei să utilizeze rachete americane