S-a stabilit primul termen în procesul criminalilor omului de afaceri Adrian Kreiner. Unul dintre ei va fi judecat în lipsă

S-a stabilit primul termen în procesul criminalilor omului de afaceri Adrian Kreiner. Unul dintre ei va fi judecat în lipsă

Tribunalul Alba a stabilt pentru săptămâna viitoare primul termen în procesul celor trei inculpați acuzați de uciderea brutală a omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu.

Ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner. FOTO Antena 1

Ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner. FOTO Antena 1

Dosarul a trecut de camera preliminară, primul termen pentru proces la instanța de fond fiind stabilit pentru 28 octombrie 2024.

În dosarul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, trei bărbați, dintre care doar doi au fost prinși și arestați preventiv, sunt acuzați de omor calificat, tâlhărie calificată și furt calificat.

Marian Cristian Minae, unul dintre ucigași, a fost extrădat la data de 1 mai 2024 , după ce fost identificat în urma schimbului de informaţii realizat de poliţişti din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R. cu partenerii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

image png

Un alt ucigaș a mărturisit că a fost implicat în crimă. Este vorba de Laurențiu Ghiță, extrădat din Scoția și adus în țară la data de 30 decembrie 2023.

Cel de-al treilea inculpat, Costinel Cosmin Zuleam (32 de ani), urmează să fie judecat în lipsă, pentru că autoritățile nu au reușit să dea de urma sa, deși oamenii legii anunțau în mai că au câteva piste, una dintre ele fiind aceea că acesta este posibil să se fi îndreptat spre vestul Europei sau să fi ajuns în SUA.

image

Filmul morții omului de afaceri Adrian Kreiner

Amintim că cei trei bărbaţi acuzaţi de omor au venit în România, în octombrie 2023, cu intenţia de a fura de pe mai multe proprietăţi din judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu. Prima spargere au dat-o în judeţul Dolj, apoi a urmat Sibiu, unde victima a şi murit în urma loviturilor primite.

În noiembrie 2023, cei trei inculpaţi au renunţat să mai dea două spargeri în Piteşti , la două case, una a unui medic. Așa au ajuns la Sibiu.

Adrian Kreiner a fost bătut atât de grav, încât a decedat la spital în urma loviturilor.

„În data de 6.11.2024, inculpaţii, purtând cagule, au pătruns în curtea şi locuinţa familiei Kreiner la ora 2,36. Aici l-au găsit pe acesta în camera de la parter şi l-au agresat fizic exercitând multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului, precum şi membrelor. Acţionând conjugat şi coordonat, cei trei au procedat la imobilizarea numitului Kreiner Adrian, pe care l-au legat cu mâinile la spate, fiindu-i imobilizate şi picioarele cu aceeaşi sfoară. Victima a fost apoi aşezată pe abdomen, în poziţia similară unei bărci, modalitate aptă a crea suferinţe extrem de puternice. Auzind zgomot, fiica omului de afaceri care se afla într-un dormitor de la etaj, a coborât în living unde l-a observat pe unul dintre agresori, fiind la rândul ei observată de acesta. Persoana vătămată s-a reîntors în dormitor de unde a apelat serviciul 112. Doi dintre inculpaţi au urmat-o şi au pătruns în cameră lovind cu piciorul uşa încuiată de aceasta", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

„O manevră de asfixie mecanică”

Inculpaţii au ameninţat-o cu moartea şi pe fiica omului de afaceri, care a scăpat cu viaţă datorită faptului că a apucat să sune la 112 şi să ceară ajutorul politiştilor.

Prin utilizarea de ameninţări şi de violenţe fizice, au sustras de la fiica omului de afaceri sumele de aproximativ 40 de euro şi 100 de lei, pe care aceasta le avea în portofel, iar de pe un corp de mobilier au sustras 16 ceasuri, de diferite mărci, având o valoare totală de peste 200.000 de euro. Persoanei vătămate i s-a cerut să indice locul unde ţin banii şi pentru că aceasta nu îl cunoştea, dându-şi seama şi de faptul că fusese alertată poliţia, au hotărât să plece. Unul dintre inculpaţi a avertizat-o să nu iasă din cameră, altfel o va omorî, afirmând că în acel moment va merge să îi omoare tatăl. La finalul activităţii infracţionale, acest inculpat s-a reîntors la victima Kreiner Adrian şi a executat o manevră de asfixie mecanică ce a condus la întreruperea fluxului sanguin spre creier şi la instalarea comei", susţin procurorii sibieni.

Ceasurile furate de la Sibiu au fost găsite ascunse în maşina unuia dintre cei trei bărbaţi acuzaţi de omor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

3 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

4 O creatoare OnlyFans s-a culcat cu 158 de bărbați în două săptămâni. Mama sa îi face curățenie în dormitor după filmări

5 Francis Fukuyama / „Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”