S-a finalizat ancheta privind drona din Ucraina prăbușită în Botoşani

S-a finalizat ancheta privind drona din Ucraina prăbușită în Botoşani

Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie.

Foto arhiva

Foto arhiva

„În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru cercetarea şi analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localităţii Unteni, jud. Botoşani, ca urmare a sesizării făcute de un cetăţean”, au anunţat, joi, reprezentanţii MApN.

Aceștia au precizat că o echipă formată din specialişti ai ministerului şi ai altor instituţii din Sistemul Naţional de Apărare a făcut, în aceeaşi zi, cercetări la locul incidentului şi a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.

„În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de provenienţă civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar şi nici armament sau muniţie”, a precizat sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii