S-a decis marea finală de la Euro 2024. Anglia învinge în minutul 90 „Portocala Mecanică” și va da piept cu Spania

S-a decis marea finală de la Euro 2024. Anglia învinge în minutul 90 „Portocala Mecanică” și va da piept cu Spania

A doua semifinală de la EURO 2024, Olanda - Anglia, s-a jucat miercuri, 10 iulie 2024, pe stadionul ”Westfalenstadion/Signal Iduna Park” din Dortmund.

Anglia învinge Olanda și se califică în finala Euro 2024. FOTO Uefa Euro 2024 / Facebook

Anglia învinge Olanda și se califică în finala Euro 2024. FOTO Uefa Euro 2024 / Facebook

Arbitru a fost Felix Zwayer (centralul de la România - Olanda 0-3 din optimi), iar Anglia va juca în marea finală împotriva Spaniei .

În sferturi, Olanda (care în optimi a trecut de România, 3-0) a eliminat-o pe Turcia, scor 2-1, în timp ce Anglia a avut mult de furcă în fața Elveției, 1-1 și 5-3 la loviturile de departajare.

Pentru Olanda a deschis scorul Xavi Simons, dar batavii s-au văzut egalați, din penalti, de către căpitanul Harry Kane. Ollie Watkins a declanșat nebunia, după ce a șutat din unghi, înscriind pentru 2-1, în minutul 90. Olandezii nu au mai avut energia să revină, iar Anglia va juca în finală, în compania Spaniei , duminică, la ora 22.00

Anglia este la a doua finală consecutivă de Campionat European.

Echipele de start:

Olanda (4-2-3-1): Verbruggen - Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Ake - Schouten, Reijnders - Malen, Simons, Gakpo - Depay

Rezerve: Bijlow, Flekken, Bergwijn, Blind, Brobbey, De Ligt, Frimpong, Geertruida, Gravenberch, Maatsen, Van de Ven, Veerman, Weghorst, Wijnaldum, Zirkzee

Selecționer: Ronald Koeman

Anglia (3-4-2-1): Pickford - Walker, Stones, Guehi - Saka, Mainoo, Rice, Trippier - Foden, Bellingham - Kane

Rezerve: Ramsdale, Henderson, Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Konsa, Palmer, Shaw, Toney, Watkins, Wharton

Selecționer: Gareth Southgate

Pe Signal Iduna Park, în fața a aproximativ 60.000 de spectatori, se va decide cea de-a doua finalistă de la Campionatul European.

Olanda a ajuns în această fază a competiției după ce a învins fără drept de apel România, scor 3-0, iar apoi a trecut cu mari emoții de Turcia, cu 2-1.

Cel mai bun om din trupa lui Ronald Koeman a fost până acum Cody Gakpo - atacantul lui Liverpool s-a remarcat cu trei goluri și un assist. "Portocala Mecanică" are norocul de a nu se confrunta cu nicio accidentare, așa că poate afișa cel mai puternic prim 11.

De partea cealaltă, "Cei Trei Lei" au ajuns în penultimul act după ce au fost salvați de foarfeca lui Jude Bellingham din minutul 90+4 și au învins apoi Slovacia cu 2-1 în prelungiri.

Emoții mari au fost și cu Elveția, pe care britanicii au eliminat-o la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar s-a terminat tot 1-1.

Nici selecționata lui Gareth Southgate nu se confruntă cu vreo accidentare.

Precedenta confruntare dintre Olanda și Anglia a fost în 2019, în Liga Națiunilor, când batavii au învins în prelungiri cu 3-1 (1-1 după 90 de minute).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii