Ruxandra Dragomir a vizitat-o pe Udrea la Târgşor: Am vorbit printr-un panou, a fost dezumanizant

Ruxandra Dragomir a vizitat-o pe Udrea la Târgşor: Am vorbit printr-un panou, a fost dezumanizant

Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o pe Elena Udrea la Penitenciarul Târgşor, spune că pentru prima dată de când merge la aceasta în arest a simţit că într-adevăr îi este greu, precizând că au putut vorbi doar din spatele unui panou de sticlă, printr-un telefon, şi că a fost degradant şi dezumanizant. Într-un mesaj postat pe Facebook şi intitulat "În vizită la Târgşor, Purgatoriul Elenei", Ruxandra Dragomir spune că vineri şi-a vizitat prietena la penitenciarul pentru femei de la Târgşor, unde aceasta a fost transferată din Arestul Poliţiei Capitalei.

"Mă întreb câte umilinţe trebuie să mai suporte Elena din cauza acestui sistem absurd, care i-a băgat viaţa într-un malaxor menit să o distrugă. Pentru prima dată când am mers la ea, am simţit că într-adevăr îi este greu şi toate aceste nedreptăţi colosale m-au făcut să am un nod în gât pe parcursul celor aproape două ore petrecute împreună. Nu am putut vorbi decât din spatele unui panou de sticlă securizată, printr-un telefon, pe rând. De parcă Elena ar fi fost un criminal care trebuie să stea într-o cuşcă, un om căruia trebuie să i se interzică orice contact cu altă fiinţă umană. A fost degradant şi dezumanizant", scrie
Ruxandra Dragomir.

Ea mai spune că se bucură că mama Elenei Udrea nu a venit şi nu şi-a văzut fiica în această situaţie foarte dificilă: "Niciun părinte nu ar trebui să-şi vadă copilul într-o asemenea ipostază, mai ales că vorbim de un om nevinovat, pentru că procesul nici măcar nu a început. Mă gândesc la toţi cei care joacă la alba-neagra destine şi vieţi...".

Ruxandra Dragomir mai spune că mâncarea pe care i-a dus-o Elenei Udrea "a fost controlată gram cu gram" şi s-a întors acasă cu mai mult de jumătate din cât voia să îi dea.

"Nici măcar o prăjitură nu am reuşit să-i lăsăm, de 1 Mai, pe motiv că are cremă. Nişte prune uscate s-au transformat şi ele într-un produs interzis, iar apa a fost verificată şi ea sticlă cu sticlă.
Elena ne-a povestit de condiţiile din penitenciar, de faptul că nu are acces la dosar şi că nu-şi poate suna avocaţii sau familia până marţi, când are contestaţia la prelungirea măsurii de arestare preventivă. Într-o asemenea situaţie, cu atâtea piedici şi oprelişti, ce speranţe poţi să ai dacă nu ţi se permite nici măcar să-ţi aperi cauza? Acest regim de penitenciar pentru un om care nu a fost condamnat este o crimă împotriva tuturor drepturilor şi libertăţilor umane", adaugă Ruxandra Dragomir.

Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul "Gala Bute", a fost transferată, joi, la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor (Prahova), aceeaşi unitate de detenţie în care au fost încarcerată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Udrea urmând să stea 21 de zile în carantină în secţia specială.

Unul din avocaţii Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat joi pentru MEDIAFAX că aceasta a fost luată prin surprindere de mutarea sa la Târgşor, unde până marţi, când îi va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu îşi va putea cumpăra nimic de la magazinul închisorii.

Potrivit lui Chiciu, Udrea a fost luată practic peste noapte doar cu lucrurile pe care le avea la ea în acel moment şi transferată la Târgşor deşi prezenţa ei era mult mai necesară în arestul Poliţiei Capitalei, dat fiind faptul că marţi are termen la instanţă şi că cel mai probabil va fi adusă şi la DNA pentru noi audieri.

Avocatul a atras atenţia că "până marţi Elena Udrea nu are bani şi posibilitatea să-şi achiziţioneze nimic, precum apă, produse igienice, pentru că nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, având în vedere faptul că nu se lucrează în zilele de sărbătoare". Avocatul a menţionat că, totuşi, apropiaţii îi pot aduce Elenei Udrea produse precum apă, dar nu şi produse de igienă sau sanitare precum deodorant, pastă de dinţi, săpun, şampon sau altele de acest gen. Chiciu a precizat că astfel de produse pot fi achiziţionate doar de la magazinul penitenciarului şi doar cu bani de pe cardul pe care Udrea îl primeşte la momentul înmatriculării în unitate.

De asemenea, joi seară echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat un mesaj pe Facebook intitulat "Nu mai bine o bateţi cu pietre în piaţa publică?", în care arată că "mutarea la penitenciarul pentru femei de la Târgşor reprezintă o încercare de umilire şi distrugere a omului Elena Udrea, o încercare de suprimare emoţională şi intelectuală".

Elena Udrea se afla în stare de arest preventiv din 25 februarie în dosarul "Gala Bute", iar în 21 aprilie a fost trimisă în judecată. Ea a fost transferată la penitenciar după ce DNA a notificat Arestul Central al Poliţiei Capitalei că a încheiat actele procedurale în cazul său.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată şi fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.
În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

Săptămâna trecută, Alina Bica, fostul şef al DIICOT, a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu. La ieşirea din penitenciar, Alina Bica a lăudat condiţiile din unitatea de detenţie.

”Vreau să vă spun că eu am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit aici din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici… Acuma nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun eu e adevărat”, spunea Bica.

Întrebată dacă sunt condiţii mai bune la Târgşor decât cele din arestul Poliţiei Capitalei, Bica a răspuns: ”Cu certitudine da. Dacă ştiam, veneam de la început”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se confirmă, Donald Trump este al 47-lea președinte al Statelor Unite

2 „Va fi un război crâncen”. Predicția terifiantă făcută de Armand Goșu, care privește și România, despre reînscăunarea lui Trump

3 Trump, imaginea zilei...

4 „Sub conducerea lui Donald Trump, SUA nu va lăsa România și Polonia la cheremul Moscovei”

5 De citit...