Russell M. Nelson a devenit noul preşedinte al Bisericii Mormone

Russell M. Nelson a devenit noul preşedinte al Bisericii Mormone

Russell M. Nelson, în vârstă de 93 de ani, a devenit cel de-al 17-lea preşedinte al Bisericii Mormone, marţi, la câteva zile după decesul predecesorului său, Thomas Monson, care a murit pe 2 ianuarie la vârsta de 90 de ani, informează AFP.

"Indiferent de îngrijorările voastre, indiferent de provocările voastre, există un loc pentru voi aici, în Biserica Domnului", a declarat Russell M. Nelson în discursul lui oficial, ce a fost difuzat în direct pe reţelele de socializare, la două zile după nominalizarea sa în această funcţie.

Russell M. Nelson este membru din anul 1984 în Colegiul celor 12 Apostoli, forumul însărcinat cu alegerea liderului acestei biserici. El era preşedintele acestuia din anul 2015.

Russell M. Nelson este "chirurg şi cercetător renumit pe plan internaţional", afirmă reprezentanţii acestei biserici în biografia oficială a noului ei lider, considerat de acum înainte un profet de către mormoni.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat "profund întristat" de moartea pe 2 ianuarie a lui Thomas Monson, care era preşedintele acestei biserici începând din 3 februarie 2008.

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a fost fondată în 1830 de americanul Joseph Smith. Ea are la bază "Cartea lui Mormon", denumită astfel după numele unui fost profet, care a afirmat că a primit conţinutul acestei cărţi pe tăbliţe din aur, în cadrul unei viziuni în timpul căreia i-a apărut în vis un înger denumit Moroni, în 1827.

Biserica Mormonă are peste 15 milioane de adepţi în întreaga lume. Peste jumătate din numărul total de membri se află în afara Statelor Unite, ţara de origine a acestei religii.

Această biserică este cunoscută pentru misionarii ei dar şi, în trecut, pentru practicarea poligamiei, la care a renunţat în 1890. Mormonii respectă reguli stricte: fără alcool, tutun, ceai şi cafea. Valorile lor sunt profund conservatoare în ceea ce priveşte avortul, căsătoriile homosexuale şi castitatea înainte de căsătorie, iar cele mai multe dintre ele se suprapun cu cele ale Partidului Republican, pentru care votează majoritatea membrilor acestei congregaţii religioase.

Biserica Mormonă a fost şi acuzată de rasism, refuzând accesul în rândurile sale a preoţilor afro-americani, culoarea pielii fiind considerată un semn al unui blestem divin, potrivit textelor fondatoare, până în 1978.AGERPRES


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...