Rușii, sub furtuna ATACMS/Se confirmă, noaptea trecută alte trei sisteme S-400 și S-300, de peste 1,5 miliarde $, au fost distruse

Rușii, sub furtuna ATACMS/Se confirmă, noaptea trecută alte trei sisteme S-400 și S-300, de peste 1,5 miliarde $, au fost distruse

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat un nou atac asupra pozițiilor sistemelor rusești de rachete antiaeriene din Crimeea ocupată temporar - noaptea trecută, pe 12 iunie, sistemele S-300 și S-400 au fost lovite lângă Belbek, precum și un alt sistem S-400 lângă Sevastopol.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, există o confirmare a atacurilor în zonele vizate și că, de data aceasta, au fost lovite și stațiile radar ale sistemelor S-300 și S-400. De asemenea, a fost înregistrată detonarea mai multor muniții. Informațiile privind urmările distrugerii celui de-al treilea sistem sunt în curs de clarificare.

Acesta este cel de-al doilea atac al Forțelor de Apărare Ucrainene asupra pozițiilor forțelor ruse de ocupație din Crimeea în această săptămână, primul fiind efectuată în noaptea de 10 iunie, când s-a raportat că au fost lovite simultan trei poziții ale sistemelor ruseşti de rachete antiaeriene S-300/S-400.

Zilele trecute, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că, în noaptea de 10 iunie, trei poziții ale sistemelor rusești de rachete antiaeriene - un S-400 și două S-300 - au fost lovite de arme cu rază lungă de acțiune în Crimeea ocupată temporar. S-a precizat că apărarea antiaeriană rusă nu a reușit să intercepteze niciuna dintre rachetele lansate și că, după loviturile asupra sistemelor rusești de apărare antiaeriană, radarele acestora au încetat să mai funcționeze.

În același timp, imaginile din satelit arată că atacul de luni a distrus cel puțin stația radar Podlet 48YA6-K1, precum și postul de comandă 5N63S cu un radar de iluminare a țintelor și de ghidare a rachetelor 30N6.

O stație radar de tip Podlet poate urmări simultan până la 200 de ținte, are o rază de acțiune de la 10 la 200 km (și până la 300 km într-un mod suplimentar), cu o altitudine maximă de 10 km.

Deși Statul Major General al Ucrainei nu precizează clar care sunt armele folosite pentru a lovi sistemele de apărare aeriană inamice, cel mai probabil este vorba de rachete balistice ATACMS, care s-au dovedit a fi eficiente împotriva sistemelor de apărare aeriană S-300/C-400 ale rușilor, care s-au dovedit neputincioase în fața acestor rachete americane.

Anterior, s-a aflat că încă din luna februarie a acestui an, președintele american Joe Biden a aprobat în secret furnizarea a peste 100 de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina, și anume ATACMS cu capacitatea de a lovi ținte aflate la o distanță de 300 km. defenseromania.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”