Rușii fug din Crimeea din cauza atacurilor ucrainenilor: „Încearcă să-și salveze viețile” FOTO

Rușii fug din Crimeea din cauza atacurilor ucrainenilor: „Încearcă să-și salveze viețile” FOTO

Familiile oficialilor ruși staționați în Crimeea anexată au fost relocate din peninsula Mării Negre, pe fondul atacurilor intensificate ale forțelor ucrainene, potrivit informațiilor de la Kiev, relatează Newsweek .

Familiile oficialilor ruși din Crimeea, mutate din cauza atacurilor ucrainene FOTO Arhivă

Familiile oficialilor ruși din Crimeea, mutate din cauza atacurilor ucrainene FOTO Arhivă

Andriy Yusov, purtător de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ucrainei (HUR), a fost citat de canalul local de Telegram Crimean Wind spunând că, deși Crimeea rămâne un centru crucial pentru logistica militară rusă în războiul în desfășurare, forțele de ocupație au "relocat" deja o parte din Flota Mării Negre la Novorossiisk, în Kraiul Krasnodar din Rusia.

Rusia a mutat multe dintre navele sale de război din Crimeea anexată la Novorossiisk din cauza atacurilor neîncetate ale Ucrainei.

Imagini din satelit din octombrie, anul trecut, au arătat că flota Rusiei fugea din Sevastopol, în Crimeea, către Novorossiisk. Navele se îndreptau și către portul naval rus din Feodosia, mai la est, pe Peninsula Crimeea.

Imagini din satelit mai recente, din aprilie, par să arate că Flota Mării Negre a abandonat în mare parte bazele navale majore din Crimeea.

„Unele dintre familiile oficialilor ruși de ocupație și colaboratorii lor au părăsit, de asemenea, Crimeea. Nu așteaptă niciun sezon de vacanță, ci încearcă să-și salveze viețile", a spus Yusov.

Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei ca parte a unui efort de a recuceri peninsula Mării Negre, care a fost anexată de președintele rus Vladimir Putin în 2014.

Dmitro Pletenchuk, fost purtător de cuvânt al Marinei Ucrainene și actual purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, a declarat în martie că "obiectivul final al Kievului este absența completă a navelor militare ale așa-numitei Federații Ruse în regiunile Mării Azov și Mării Negre."

Pletenchuk a spus pe 4 iulie că "ultima navă de patrulare" aparținând Flotei Mării Negre se îndepărta de Crimeea.

Parte din succesul Ucrainei în distrugerea navelor rusești se datorează dronelor maritime Magura V5. În mai, Yusov a spus că acestea au provocat pagube în valoare de 500 de milioane de dolari pe parcursul războiului.

Drona Magura V5 este "principala și cea mai bună armă disponibilă pentru Ucraina" pentru a ținti Flota Mării Negre", a spus el.

Ucraina a încercat, de asemenea, să atace Novorossiisk, care găzduiește o bază navală a Flotei Mării Negre a Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii