Rusia susține că a zădărnicit o incursiune ucraineană în regiunea Kursk. Se dau „lupte aprige”, au scris blogerii militari ruși VIDEO

Rusia susține că a zădărnicit o incursiune ucraineană în regiunea Kursk. Se dau „lupte aprige”, au scris blogerii militari ruși VIDEO

„Lupte aprige” au izbucnit în noaptea de luni spre marți de-a lungul mai multor porțiuni ale graniței Rusiei cu Ucraina, au relatat surse ruse și ucrainene, în cea mai recentă incursiune la frontieră în peste doi ani de război, relatează Newsweek.

Camioane ucrainene au fost surprinse la granița cu regiunea rusă Kursk FOTO X/Euromaidan Press

Camioane ucrainene au fost surprinse la granița cu regiunea rusă Kursk FOTO X/Euromaidan Press

Soldații ruși „au împiedicat o străpungere a graniței” după ce Ucraina a lansat atacuri asupra regiunii Kursk, a declarat marți guvernatorul regional Alecsei Smirnov, într-un comunicat.

Au fost vizate zonele din jurul orașului Sudja, unde cinci persoane au fost rănite, precum și districtul din jurul așezării Korenevo, a transmis Smirnov, adăugând că 26 de drone au fost doborâte deasupra regiunii peste noapte. Ministerul rus al apărării a transmis că apărarea sa aeriană a interceptat 13 drone deasupra Kursk marți dimineața.

Soldații ruși „au împiedicat o străpungere a frontierei” după ce Ucraina a lansat atacuri asupra regiunii Kursk, a declarat marți guvernatorul regional în exercițiu, Alexei Smirnov, într-o declarație. .

„Pe fundalul loviturilor inamice masive cu aparate de tip UAV [vehicule aeriene fără pilot], în această dimineață patru tancuri inamice s-au apropiat de granița” regiunii Kursk, a relatat marți un important blogger militar rus . „Inamicul folosește infanterie și vehicule blindate”, a transmis bloggerul într-o declarație separată.

Kievul a lansat un atac asupra „mai multor secțiuni” ale graniței, se arată în relatare, care a adăugat: „Dueluri de artilerie sunt în desfășurare”.

Încleștări la granița cu Rusia

Un alt blogger militar rus a descris „lupte aprige” la granița din Kursk și în Belgorod, o altă regiune de graniță la sud-est de Kursk.

Postul de știri independent rus Astra și portalurile de știri ucrainene au raportat, de asemenea, confruntări la graniță marți.

Regiunile de graniță ale Rusiei, între care Kursk, Belgorod și Briansk au raportat în mod constant bombardamente transfrontaliere și atacuri cu drone ucrainene.

La începutul acestui an, organizațiile ruse anti-Kremlin cu sediul în Ucraina au declarat că au lansat o incursiune în Belgorod și Kursk de pe teritoriul ucrainean. Moscova a dat vina pe „formațiunile teroriste” ucrainene pentru ostilitățile de la graniță. Kievul a declarat la acea vreme că aceste organizații, inclusiv Legiunea Libertatea Rusiei, Corpul de Voluntari ai Rusiei și Batalionul Siberian, nu sunt organizații oficiale ucrainene , dar că Ucraina va „încerca să le ajute cât de mult poate”.

Guvernatorul regional al Belgorod, Viaceslav Gladkov a declarat că Ucraina a bombardat și lansat drone asupra mai multor așezări din regiune în ultimele 24 de ore, inclusiv în satul Iasnie Zori.

Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea sa antiaeriană a doborât nouă drone ucrainene deasupra Belgorod marți dimineață.

Localnicii au raportat explozii în districtele Sudzja Korenevo, Lgov, Kurceatov și Belovski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…