Rusia s-a năpustit asupra capitalei ucrainene Kiev

Rusia s-a năpustit asupra capitalei ucrainene Kiev

Rusia a lansat un atac aerian împotriva capitalei ucrainene Kiev, au declarat primarul oraşului şi oficiali ai administraţiei militare duminică dimineaţă, relatează Reuters.

avioane de vanatoare rusesti

"Unităţile de apărare aeriană intervin şi este în curs o alertă aeriană", a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitchko.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhi Popko, a declarat pe Telegram că Kievul se află în continuare sub ameninţarea rachetelor balistice ruseşti.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au fost emise alerte aeriene în Kiev şi în jurul acestuia şi în estul Ucrainei.

Duminică noaptea, un bărbat și un copil au fost uciși în urma unui atac cu rachete inamice în regiunea Kiev. Resturile de rachete au căzut pe clădiri rezidențiale private din districtul Brovari din regiunea Kiev. Trei persoane au fost grav rănite, inclusiv un copil de 13 ani. Încă doi: un bărbat de 35 de ani și fiul său de 4 ani — s-au trezit sub dărâmăturile clădirii. Aceștia au fost găsiți morți în timpul operațiunilor de căutare și salvare. Forțele ruse au folosit și drone în atacul aspura capitalei.

Duminică seara, o serie de explozii au izbucnit în regiunile Poltava și Hmelnițki. Pe 10 august, la ora 23.55, rusșii au tras o rachetă spre Zolociv, raionul Bogoduhiv, regiunea Harkov. A fost a lovit Casa Creativității Copiilor și Tineretului.

În ultimele zile, mulţi ucraineni au fost îngrijoraţi de un posibil atac aerian rusesc ca răspuns la incursiunea în curs în regiunea rusă Kursk.

Forţele aeriene ucrainene au semnalat, de asemenea, în jurul orei 22:00 sâmbătă (19:00 GMT), că mai multe regiuni ale ţării au fost vizate de o serie de atacuri cu drone.

Autorităţile ucrainene nu au anunţă încă pagube sau victime.

Ucraina este vizată în mod constant de atacuri cu rachete şi drone şi le cere aliaţilor săi occidentali furnizarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Rusia duce lupte intense contra a mii de soldaţi ucraineni la circa 20 de kilometri în interiorul regiunii Kursk, după ce marţi forţe ucrainene au efectuat o ofensivă ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…