Rusia recomandă tinerilor să nu mai folosească aplicații de dating: „Inamicul le folosește pentru a aduna informații”

Rusia recomandă tinerilor să nu mai folosească aplicații de dating: „Inamicul le folosește pentru a aduna informații”

Autoritățile ruse îi îndeamnă pe locuitorii din regiunile care se învecinează cu nord-estul Ucrainei să evite utilizarea site-urilor de dating, în contextul incursiunii continue a Kievului, a relatat marți presa de stat, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Moscova.

foto aplicatia tinder pe telefon

Rusia recomandă tinerilor să nu mai folosească aplicații de dating FOTO Shutterstock

Utilizarea serviciilor de dating online este puternic descurajată. Inamicul le folosește în mod activ pentru a aduna informații”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Interfax, transmit The Moscow Times și Politico .

Avertismentele - emise pentru locuitorii din regiunile Briansk, Kursk și Belgorod - recomandă, de asemenea, să nu se utilizeze camere de securitate.

„Inamicul identifică intervale de adrese IP în teritoriile noastre, accesează de la distanță camere de securitate neprotejate, monitorizând totul, de la curți private la drumuri strategice și autostrăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. „Dacă nu este necesar, este mai bine să nu folosiți camere de securitate”.

Avertismentele vin la exact două săptămâni după ce forțele ucrainene au pătruns peste graniță în regiunea Kursk.

De la lansarea ofensivei sale, Kievul susține că a preluat controlul asupra a peste 1 250 de kilometri pătrați (483 de mile pătrate) de teritoriu rusesc și 92 de orașe și sate din regiunea Kursk.

În timp ce forțele ruse continuă să lupte cu trupele ucrainene, Ministerul rus de Interne a sfătuit, de asemenea, personalul militar să evite utilizarea telefoanelor cu informații personale sensibile și să șteargă datele de contact ale colegilor capturați de forțele ucrainene.

„Este important să monitorizați și să moderați chat-urile și să ștergeți rapid conturile persoanelor capturate de inamic sau ale celor ale căror telefoane au fost compromise”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Armata rusă preferă să nu își retragă trupele din Ucraina

Judecând după intensitatea luptelor din estul Ucrainei, unde trupele ruse menţin iniţiativa, Rusia pare că a optat să nu mute forţe de pe acest sector pentru a opri ofensiva lansată în urmă cu două săptămâni de armata ucraineană în provincia rusă Kursk.

Armata rusă era slab desfăşurată în acea zonă şi nu se aştepta la un atac acolo din partea armatei ucrainene, care a reuşit astfel să înainteze puternic în primele zile cu unităţi mobile mecanizate, avans încetinit pe măsură ce trupe ruseşti au fost trimise ca întăriri.

Potrivit portalului de ştiri RCB-Ukraina, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei sale să expulzeze trupele ucrainene din Kursk până pe 1 octombrie, dar fără a retrage efective din sectoarele de front unde armata rusă înaintează în Doneţk. „Cu alte cuvinte, ruşii intenţionează să trimită în regiunea Kursk unităţi din toată prima linie, mai puţin de pe sectoarele Pokrovsk şi Toreţk”, explică sursa citată.

În acest scop Ministerul rus al Apărării a anunţat crearea grupărilor de trupe „Belgorod”, „Briansk” şi „Kursk”, pentru apărarea acestor regiuni de graniţă în faţa atacurilor ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …

4 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă

5 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor