Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului

Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului

Este clar că Rusia consideră că „nu poate câștiga” războiul din Ucraina, spune Maxim Kalașnikov, un propagandist rus și corespondent militar, care deplânge „lipsa de trupe” a armatei lui Putin, potrivit Newsweek .

Soldați ruși în Herson. FOTO arhivă Captură X

Soldați ruși în Herson. FOTO arhivă Captură X

Propagandistul rus Maxim Kalașnikov este fondatorul mișcării sociale Clubul patrioților furioși, înființată în aprilie 2023, alături de naționalistul rus Igor Girkin, acum încarcerat.

„Îi aruncăm pe front chiar și pe răniții care nu au fost complet vindecați”

Remarcile sale referitoare la faptul că Rusia „nu poate câștiga” pot fi auzite într-un videoclip postat pe canalul său Telegram la începutul acestei luni.

„Simt în sufletul meu că [războiul] s-ar putea încheia undeva în apropiere de Caucazul de Nord. Nu avem suficiente trupe... îi aruncăm pe front chiar și pe răniții care nu au fost complet vindecați”, a declarat Kalașnikov.

„O problemă înfricoșătoare”

Afirmațiile sale au loc în contextul în care Moscova a evocat recent perspectiva unor discuții de pace cu Ucraina, după mai bine de doi ani de la războiul lansat de președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022, cerând ca țara devastată de război să cedeze teritoriul ocupat de forțele ruse.

„Este o problemă înfricoșătoare. Este clar că, în acest moment, există o luptă pentru înghețarea conflictului. Este clar că Moscova vede că nu poate câștiga. Acum toată lumea vorbește despre un armistițiu, da?”, a adăugat corespondentul militar.

Propagandistul a criticat deschis gestionarea războiului din Ucraina și numărul mare de victime suferite de armata rusă.

Mișcarea Clubul patrioților furioși, care a fost desființată după arestarea lui Girkin în iulie, își exprimase îngrijorarea că Rusia va pierde în Ucraina, ceea ce ar putea duce la o lovitură de stat pro-occidentală și la un război civil rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii