Rusia, Dan Diaconescu, George Simion, Rusia, plus tot felul de personaje dubioase, nepoți de foști pe timpul PCR

Rusia, Dan Diaconescu, George Simion, Rusia, plus tot felul de personaje dubioase, nepoți de foști pe timpul PCR

Job TV, televiziunea promovată de fiica lui Dan Diaconescu, funcționează la etajul 1 într-o clădire aparținând Ambasadei Rusiei la București, în piața Charles de Gaulle, însă proprietarul din acte, Sorin Voinea, neagă că ar fi televiziunea fostului patron de la OTV condamnat în 2015 pentru șantaj și spune că postul nu are nici o legătură cu Moscova. Totuși, Voinea admite că îl leagă o lungă prietenie cu Diaconescu și că se gândește să-i propună o emisiune de ”memorii”, după ce fostului jurnalist îi se va ridica interdicția de apărea în presă după condamnarea din 2015, scrie g4media.ro .

Diaconescu este acuzat în prezent de sex cu minore, într-un nou dosar, și a fost plasat în arest la domiciliu.

Voinea a explicat pentru g4media.ro că a ajuns în sediul reprezentanței comerciale a Federației Ruse la București prin intermediul lui George Iorgovan, administratorul clădirii, pe care îl cunoaște din familie. George Iorgovan este fiul avocatului Antonie Iorgovan, considerat părintele Constituției, iar Sorin Voinea ”de la Jiu”, cum a insistat să fie prezentat, spune că unchiul său este Gheorghe Uglean, fost președinte al Înaltei Curți (1994-1998) și fost ambasador în Cuba.

”Sunt Dona Diaconescu și vă prezint prima televiziune de îmbogățire: criptomonede, pariuri, bursă, gaming, locuri de muncă”, așa începe clipul de prezentare al televiziunii Job TV. Postul se folosește de imaginea fostului patron OTV pentru a-și face promovare, făcând trimitere la ”vocea interzisă”. Condamnat în 2015 pentru șantaj, Dan Diaconescu are interdicție de a desfășura activități în mass-media până în martie 2025 iar fiica sa este minoră și nu poate deține acțiuni. Sorin Voinea susține însă că, potrivit avocaților, interdicția expiră chiar mai devreme, în februarie 2024.

  • Sorin Voinea, Dan Diaconescu și Job TV

Voinea a explicat că fata lui Dan Diaconescu dorește să debuteze în presă după ce termină liceul Gheorghe Lazăr și că așa se explică de ce este folosită pentru a promova imaginea postului. Totuși, legăturile lui Sorin Voinea cu Dan Diaconescu sunt puternice.

”Eu am deschis ziarul Oglinda în 94, apoi am făcut primul OTV (…) Orice părinte dorește să își promoveze copilul. Diaconescu pe fată vrea să o promoveze, nu pe el. Dona Diaconescu este chiar talentată. El oricând se poate duce la România TV, îl vrea Ghiță acolo, dar nu se duce. Televiziunea noastră nu are nimic politic. Am refuzat orice colaboare, au venit și Orban, Simion și Șoșoacă”, a mai declarat proprietarul Job TV pentru g4media.ro .

Sorin Voinea ”de la Jiu” spune că postul Job TV a fost lansat printr-un proiect Start Up Nation (40 de mii de euro, bani publici), și a primit licență de la CNA în anul 2019. Paginademedia.ro a scris la începutul anului că societatea Job TV SRL, care operează televiziunea, a venit la CNA cu două solicitări: Schimbarea sediului social din Ploieşti în Bucureşti și modificarea deţinătorului societății. În locul Danielei Violeta Barcan intră Voinea Gheorghe Sorinel.

Totuși, Voinea pare să fi fost de la bun început în afacere. ”Am făcut Job TV cu banii mei, am făcut și împrumut la bancă. Investiția am făcut-o pe startup nation 2018, au venit de acolo 40 de mii de euro. Acum avem cinci angajați și colaboratori care ne trimit filmulețe, cum muncesc pe afară. Suntem pe Digi canalul 208, avem licență 10 ani până în 2030. Conținut să ajutăm românii să găsească loc de muncă, reconvesie profesională, șomaj, fără politică. Nu suntem împotrivă să vină politicieni, dar să vină doar pe teme sociale. Caut investitor care să vină la Job tv, în acest proiect”, a declarat Voinea pentru g4media.ro .

Sorin Voinea a declarat pentru G4Media.ro că după ce lui Dan Diaconescu îi va expira interdicția de a activa în mass media (în prezent nu poate fi nici acționar, nici realizator de emisiuni), îi va propune să facă ”o autobiografie după ora 23”. ”Potrivit avocaților, interdicția se încheie în februarie 2024. De acolo încolo discutăm. Doar că discuția a fost să nu facem politică, pentru că politica l-a adus unde l-a adus. Putem colabora să facă o autobiografie după ora 23. Să-și spună memoriile, asta am gândit-o demult”, susține Voinea.

Întâmplător sau nu, și Dan Diaconescu își lansa în 2021 propria platoformă de job-uri, într-un anunț de Facebook.

  • Reprezentanța comercială a ambasadei Rusiei, statut de misiune diplomatică

Job TV are sediul în piața Charles de Gaulle 4 – 8, la etajul 1 al reprezentanței comerciale a ambasadei Rusiei la București. Voinea susține că plătește 3000 de euro luna pentru 200 de metri patrați, cât reprezintă etajul 1 al clădirii.

G4Media.ro a dezvăluit în februarie 2021 că omul de afaceri Marius Dorin Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a asigurat serviciile de proiectare la renovarea clădirii.

Construcția din Piața Charles de Gaulle este compusă din cinci părți, una de tip rezidențial cu opt niveluri, a doua de tip birouri cu cinci niveluri și trei construcții de tip anexe. Clădirea a fost proiectată în anii 1930 de arhitectul și artistul plastic Marcel Iancu (1895-1984), unul dintre cei mai importanți arhitecți români ai secolului trecut.

Autoritățile ruse au închiriat clădirea înregistrată cu adresa Piața Charles de Gaulle 4-6 unei firme înregistrate în România, care mai apoi subînchiriat spațiile la rândul lor. Din 2016, ansamblul este subînchiriat de Duma Imob Investment SRL.

Acționarul unic al societății este George Antonie Iorgovan, fiul lui Antonie Iorgovan, juristul care a coordonat conceperea actualei Constituții a României. Firma lui Iorgovan a renovat locația în perioada 2016-2020, iar această acțiune a fost realizată cu ajutorul lui Marius Dorin Lulea.

”Au fost spații de închiriat în 2018, sunt prieten bun cu fiul lui Antonie Iorgovan, care este administratorul. Îl cunosc de la unchiul meu, Gheorghe Uglean, a fost președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, după 89, apoi a fost ambasador în Cuba. Așa l-am cunoscut pe George. Nu începuse războiul când am venit, am făcut o investiție de 150.000 de euro. Tot etajul 1 este Job tv. În clădire mai este Regina Maria, o autoservire, un salon SPA și Dental Med”, explică Sorin Voinea modul în care ar fi ajuns să închirieze spațiul în reprezentanța comercială a Ambasadei Rusiei.

Voinea mai face însă, în dialogul cu G4Media.ro, o precizare din proprie inițiativă în ce privește reprezentanța comericială a Federației Ruse: ”Are statut de misiune diplomatică. Nu se pot face percheziții, confiscări, executări silite. Este nevoie de acordul scris al șefului misiunii. Pot să-ți dau Convenția din 1963”. Ulterior, Voinea a trimis via Whatsapp următorul fragment din Convenție (foto)

Sorin Voinea mai susține că ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzim, vizitează periodic sediul reprezentanței comericale pentru a inspecta clădirea, dar susține că nu i-ar fi cerut niciodată ce să scrie sau ce să spună pe post.

Întrebat ce crede totuși despre invadarea Ucrainei de către Rusia, Voinea enunță o serie de narative promovate intens de propaganda rusă:

”Ambasadorul Kuzmin vine în fiecare lună, nu mi-a cerut niciodată să fac o știre. Eu chiar dau știri împotrivă. Nu s-au băgat în politică, să zică dacă nu ești un fel de Sputnik, pleci din sediu. Poziția mea e că se putea evita acest război. O idee interesantă pe care o susțin este cea a președintelui Franței: să se oprească războiul, să se găsească o soluție de mijloc, să nu fie umilită Rusia. Dacă începe o criză a rachetelor, nu știi cum scapă o rachetă. România nu-și susține cauza ca Ungaria sau Polonia. Mă refer la românii din Cernăuți, abandonați, uitați. Băstroe, nu mai zic. Noi ne-am fi putut susține cauza românească și românismului în teritoriile românești din Bucovina de Nord. Ne doare. Eu sunt un patriot. Românii noștri din bisericile din Cernăuți sunt dați afară. Puteam câștiga mai mult, ca ungurii din Transcarpatia, își renegociază propriile teritorii. Puteam obține ridicarea vizelor cu americanii, nu se vrea”.

Clădirea reprezentanței comerciale a ambasadei Rusiei a fost mulți ani în paragină. Din 2016 intră în circuit imobiliar șieste închiriată către firma Global Energy Investment. Acționariatul firmei este format din Horia Constantin Bejan – 50%, Nelea Htema – 49% și Boris Golovin – 1%.

Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse. Golovin s-a stabilit în România după 1990. A înființat, alături de oameni de afaceri ruși Nova Bank, dar şi Centrul de Afaceri Româno-Rus.

Mai departe, Global Energy Investment subînchiriază 3406 metri pătrați către Duma Imob Development, firmă deținută de fiul lui Antonie Iorgovan. Durata contractului este de 15 ani.

Duma Imob Development subînchiriază la rândul său părți din clădire către mai multe societăți care efectuează activități economice. Este vorba de Nemeco SRL (activități tip restaurant), A&B Trading 2000 SRL (firmă deținută de Al Attar Khaldoun – partenerul lui Dan Diaconescu la OTV), Dani Vani SIM SRL (acționar unic Constantin Dan Udilă) și către Dentalmed-Clinica Stomatologică.

Context

În ultima perioadă, Diaconescu a fost apropiat de AUR, fapt subliniat chiar de liderul formațiunii extremiste George Simion care a făcut mai multe postări despre relația celor doi. Diaconescu apare și într-o poză la nunta lui George Simion din 2022, alături de Mirel Palada, Victor Ciutacu și Robert Turcescu. Diaconescu ar fi chiar unul dintre nașii lui George Simion care s-a căsătorit în 27 august 2022, conform mai multor surse media și a unor anunțuri făcute înainte de nuntă, dar nu apare în biserică alături de Simion.

Într-una dintre postările sale, Simion a spus că ”a adoptat culoarea mov pentru Partidul Poporului AUR”, cu referire la fostul partid al lui Diaconescu și la culoarea adoptată de PP-DD. Într-o altă postare, Simion apărea într-o mașină alături de Diaconescu care scrisese: ”Dan Diaconescu în aceeaşi maşină cu George Simion! DD conduce, George Simion copilot! Se nasc 3 întrebări! 1. Când credeţi că e făcută fotografia? 2. De când credeţi că se cunosc cei doi? 3. Credeţi că Dan Diaconescu se află în spatele mişcării AUR?”.

Ulterior, Simion a scris într-un comentariu la postarea lui Diaconescu că este ”fratele nostru, al poporului AUR”.

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pe data de 7 aprilie, în urma unei decizii a Judecătoriei Constanța, vineri seară. Fostul jurnalist a vorbit despre ”un linșaj”: ”A fost o înscenare juridică. Nu mai vreau să îmi aduc aminte (…) Sper ca în cel mai scurt timp toată țara să vadă că sunt nevinovat”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat, vineri, într-un comunicat, că a cerut arest preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Dan Diaconescu, acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore în anii 2020 și 2021. Diaconescu este acuzat că ”a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale, în mod consimțit și repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”.

Procurorii menționează că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, în forma reținută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracțiunea de folosirea prostituției infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu mențiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracțiuni se majorează cu jumătate.

Dan Diaconescu a mai fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015 şi a fost eliberat după aproape 3 ani.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…