Rusia anunță că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia anunță că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina, a anunţat, duminică, Ministerul Apărării rus.

Rachete rusești Iskander. FOTO arhivă EPA EFE

Rachete rusești Iskander. FOTO arhivă EPA EFE

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a declarat ministerul rus într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, scrie Agerpres, care citează Reuters.

Explozii pe un teren nelocuit

Aceeași sursă precizează că a fost distrusă şi o staţie radar.

Nu este clar când a avut loc presupusul atac asupra lansatoarelor Patriot.

Într-o înregistrare video difuzată pe Telegram de către ministerul rus, în care a fost folosit zoomul pe obiecte dificil de identificat, pot fi observate explozii la lumina zilei pe un teren nelocuit din apropierea ţărmului.

Declaraţiile ruşilor nu au putut fi verificate de Reuters din alte surse, precizează agenția de presă, adăugând că, momentan, Ucraina nu a comentat.

Duminică devreme, forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander, fără a oferi mai multe detalii.

Amintim că, anterior, potrivit comandantului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, soldații ruși au distrus versiuni momeală a avioanelor de luptă și sistemelor de apărare antirachetă Patriot, în loc să le distrugă pe cele reale, între 3 și 6 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii