Rusia amână alegerile locale din regiunea Kursk: „Vor fi reluate cu garanții depline de securitate”

Rusia amână alegerile locale din regiunea Kursk: „Vor fi reluate cu garanții depline de securitate”

Autoritățile electorale ruse au anunțat miercuri că viitoarele alegeri locale din părțile din sud-vestul regiunii Kursk deținute de forțele ucrainene vor fi amânate până când Moscova va recâștiga controlul asupra acestor zone.

foto ștampilă de votare

Rusia amână alegerile locale din Kursk FOTO Inquam Photos/ Cornel Putan

Zeci de regiuni din Rusia sunt programate să organizeze alegeri la începutul lunii septembrie. Cu toate acestea, pe fondul confruntărilor continue dintre forțele ucrainene și ruse în apropierea frontierei, votarea în 10 alegeri pentru administrația locală în șapte municipalități din regiunea Kursk, planificată inițial pentru 6-8 septembrie, va fi amânată, transmite Moscow Times .

„Procesul de pregătire și desfășurare a alegerilor va fi reluat [numai] cu depline garanții de siguranță pentru alegători”, a declarat Comisia electorală centrală a Rusiei în urma unei reuniuni de miercuri. Aceasta nu a precizat când se așteaptă să poată organiza alegerile amânate.

În același timp, autoritățile electorale au declarat că cursa pentru postul de guvernator din regiunea Kursk va avea loc conform planului. Guvernatorul interimar Alexei Smirnov, care a fost numit de președintele Vladimir Putin la începutul acestui an, candidează în această cursă din partea partidului de guvernământ Rusia Unită.

Autoritățile electorale din regiunea Kursk au anunțat luni o perioadă de vot anticipat între 28 august și 5 septembrie. Kursk se numără printre puținele regiuni în care votul la distanță va fi permis în acest an.

Site-ul independent de știri Vyorstka, citând surse guvernamentale anonime, a raportat la începutul acestei săptămâni că Kremlinul a aprobat decizia de a amâna alegerile locale din regiunea Kursk până în 2025. Acesta a declarat că mandatele a 228 de deputați municipali și șefi de districte vor fi prelungite cu cel puțin un an.

A devenit clar că incertitudinea teritorială acolo va rămâne pentru mult timp”, a declarat una dintre sursele lui Vyorstka. „De ce să ne mai deranjăm cu alegerile dacă cei aleși nu pot gestiona și reprezenta eficient teritoriile lor?”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

4 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

5 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă