Rusia a desfășurat soldați din Forțele Aerospațiale în regiunea Kursk

Rusia a desfășurat soldați din Forțele Aerospațiale în regiunea Kursk

Din cauza lipsei de forță de luptă, comandamentul rus a trimis soldați din Forțele Aerospațiale Ruse ca să apere apăra regiunea de frontieră Kursk, unde forțele ucrainene duc o ofensivă de aproape două săptămâni, potrivit unei surse citate de publicația rusă independentă Vajnie Istorii (Importat Stories), care citează date din surse deschise.

Soldați ruși în regiunea Kursk FOTO PROFIMEDIA

Soldați ruși în regiunea Kursk FOTO PROFIMEDIA

„Infanteria aerospațială a fost desfășurată pentru a apăra regiunea Kursk. Din cauza lipsei de personal în unitățile de pușcași motorizați, au extras soldați din unitățile Forțelor Aerospațiale Ruse, inclusiv din stațiile de avertizare nucleară și escadrile de bombardiere grele”, scrie publicația citată.

Conform acestor relatări, soldați din Forțele Aerospațiale Ruse (VKS) au format un regiment motorizat în luna mai sau iunie în calitate de grup însărcinat cu acoperirea frontierei. La jumătatea lunii iulie, infanteria VKS a ajuns în teritoriile de graniță, cu multe săptămâni înaintea ofensivei armatei ucrainene.

Sursa publicației a precizat că unitatea era formată din ingineri, mecanici, soldați de la compania de pază și câțiva ofițeri ai echipajului de zbor.

Ei au fost repartizați în unități de infanterie, și au provenit de la diferite aerodromuri: Ukrainka, în regiunea Altai, Belaia, în regiunea Irkuțk, respectiv Engels, în regiunea Saratov. Bombardiere grele Tu-22M sau Tu-95 sunt staționate la fiecare dintre aceste baze aeriene, de unde lansează rachete asupra orașelor ucrainene.

În plus, e vorba de personal de la stațiile radar Voronej, personal de la depozitele speciale ale VKS și militari de la unul dintre cosmodromurile rusești. Aceste stații sunt poziționate pentru a alerta populația în cazul unui atac nuclear în apropierea granițelor Rusiei.

Articolul susține că „infanteria aerospațială” pierde deja militari, De pildă, Ilia Romanov, în vârstă de 22 de ani, a dispărut în timpul încleștărilor de lângă Korenevo, regiunea Kursk. El a fost repartizat în infanterie după ce a servit în Arsenalul 28 al Forțelor Aerospațiale din districtul Tambov, care este o locație dintre cele mai secrete în care sunt depozitați sateliții și rachetele rusești.

Importat Stories scrie că, în seara zilei de 9 august, infanteria motorizată din VKS făcea, cel mai probabil, parte din convoiul de echipamente care a fost distrus de o lovitură HIMARS în apropiere de Rilsk, în regiunea Kursk, relatează Ukrainska Pravda. Chiar în această zi, sergentul Viaceslav Bondarenko, în vârstă de 22 de ani, care fusese transferat de la o bază aeriană ce găzduiește bombardiere grele din regiunea Amur, a suferit răni.

Operațiunea Ucrainei din regiunea Kursk ilustrează maniera în care forțele ucrainene pot folosi războiul de manevră pentru a compensa superioritatea Rusiei în materie de forță de luptă și echipamente, au apreciat analiștii de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW ) în legătură cu ofensiva ucraineană în curs.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ungaria a început provocările? / Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași” ai UDMR

2 Ești român? / Citește acest text al profesorului Dan Ungureanu!

3 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

4 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

5 VIDEO „Păpușul” lui Putin tremură? / „Am putea pierde”