Ruse, meci mare diseară, la US Open: Gabriela joacă pe bani mulți la un nivel la care n-a mai fost niciodată

Ruse, meci mare diseară, la US Open: Gabriela joacă pe bani mulți la un nivel la care n-a mai fost niciodată

Semne rele a avut US Open 2024 pentru sportivele din România și, în aceste condiții, putem spune că prezența Gabrielei Ruse, în turul III, e o surpriză mare și frumoasă!

Gabriela Ruse. FOTO: Facebook

Gabriela Ruse. FOTO: Facebook

În primul rând, am pierdut-o pe jucătoarea noastră cu cel mai bun clasament, Sorana Cîrstea (34 de ani, 39 WTA), înainte de startul partidelor, la Flushing Meadows. Pentru că „Sori“ s-a operat și a pus capăt sezonului 2024. Au urmat înfrângerile din calificări, unde le-am pierdut pe Irina Bara (124 WTA) în turul II și pe Anca Todoni (136 WTA) și pe Miriam Bulgaru (183 WTA) în turul I. Singura româncă pentru care calificările s-au încheiat cu succes, cu trei victorii care au propulsat-o pe tabloul principal, a fost Gabriela Ruse (122 WTA). Aceasta a trecut, pe rând, de Ruzic (173 WTA), Ma (223 WTA) și de Eala (153 WTA), cedând un singur set în aceste dueluri.

Ajunsă pe tabloul principal, Ruse a reușit ce n-au putut să facă celelalte două fete pe care le-am avut acolo: sâ treacă de runda inaugurală. Cu precizarea că a și beneficiat de faptul că a dat de o adversară mult sub nivelul ei, austriaca Julia Grabher fiind pe locul 1.023 WTA. Rolurile s-au inversat însă în turul II, Ruse fiind considerată outsider în fața cehoaicei Barbora Krejcikova. Vorbim despre o adversară de Top 10, campioană en-titre la Wimbledon și cu trofeele de la French Open, la simplu și la dublu, cucerite în același sezon, 2021!

Pe teren însă, Ruse „a măturat“ cu Krejcikova: 6-4, 7-5, după un meci de 1 oră și 46 de minute în care Gabriela a jucat cu o dezinvoltură admirabilă. „N-am cuvinte, nu-mi vine să cred! Barbora e o jucătoare incredibilă, a câștigat atât de multe. E un vis pentru mine. Sinceră să fiu, chiar nu știu cum am obținut această victorie, am încercat să lovesc fiecare minge, să-mi impun jocul meu. Tatăl meu e cel care îmi aduce noroc, e pentru prima dată în Statele Unite. Fiind el aici, au fost momente foarte emoționante pentru mine“, a spus Ruse, potrivit Eurosport, la interviul de după marea ei victorie.

A bătut-o pe Badosa, când iberica era pe val

Pentru Gabriela Ruse urmează, vineri, după ora 18.00, confruntarea cu Paula Badosa (Spania, 26 de ani, 29 WTA) din turul III. Iberica, într-o revenire de formă, a trecut, la New York, de Golubic (73 WTA) și de Townsend (48 WTA), fără set pierdut. De aici, laudele primite de la buna ei prietenă, Aryna Sabalenka (2 WTA). „Văzând-o în aceste momente, aș spune că a revenit la nivelul de vârf (n.r. – după diverse accidentări). E cu adevărat uimitor și sunt foarte fericită pentru ea și cred că merită. E o luptătoare. E o fată harnică. E o persoană uimitoare. Ea merită totul“, a spus Sabalenka, potrivit Eurosport.

Și, totuși, Ruse poate fi optimistă. Pentru că în singura întâlnire de până acum cu Badosa, la Dubai în 2022, a învins-o pe aceasta, când iberica era pe val, pe locul 5 în lume. Atunci, cele două rivale s-au întâlnit în turul I, iar Gabriela, pe locul 59 mondial în acel moment, s-a impus după un meci de 2 ore și 28 de minute: 6-3, 5-7, 6-4.

La US Open, învingătoarea meciului Ruse – Badosa va primi un cec în valoare de 325.000 de dolari pentru calificarea în optimi. Aici, va întâlni jucătoarea care se va impune după duelul Azarenka (20 WTA) – Wang (80 WTA). De precizat că o eventuală victorie în fața Paulei Badosa o va propulsa pe Ruse până aproape de locul 84 WTA. În cel mai bun moment al carierei sale de până acum, Gabriela a fost pe 51 WTA, în mai 2022.

18

victorii are Paula Badosa în ultimele 22 de partide jucate în circuitul feminin.

USOpen Romania jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

3 A murit la 23 de ani, pentru o poză

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE