Ruse - Badosa, fabulos la US Open: Gabriela a avut minge de meci, dar a cedat dramatic un duel pe mulți bani

Ruse - Badosa, fabulos la US Open: Gabriela a avut minge de meci, dar a cedat dramatic un duel pe mulți bani

Gabriela Ruse (26 de ani) și-a încheiat parcursul admirabil la US Open 2024, cu un meci spectaculos. Venită din calificări, românca a fost la un pas de a furniza a doua surpriză colosală pe tabloul principal, după ce, în runda precedentă, a trecut de campioana en-titre de la Wimbledon, Barbora Krejcikova (8 WTA).

Gabriela Ruse. FOTO: Arhiva Adevărul

Gabriela Ruse. FOTO: Arhiva Adevărul

Ajunsă în fața Paulei Badosa (Spania, 26 de ani, 29 WTA), românca a jucat curajos și a fost răsplătită după un prim set câștigat cu 6-4. În actul secund însă, iberica a dominat clar și a câștigat fără emoții: 6-1.

Decisivul a fost pe muchie de cuțit! Egalitatea s-a păstrat după primele opt game-uri în care fiecare sportivă a făcut un break. Apoi, la 5-4 pentru Ruse, pe serviciul adversarei, Gabriela a avut minge de break și de meci! Badosa a anulat-o însă, și-a făcut serviciul și a restabilit egalitatea: 5-5. Următoarele două game-uri au fost decise pe serviciul fiecărei jucătoare, așa că, la 6-6, a urmat tie-break.

Aici, Badosa a pornit excelent, 4-0. Chiar dacă Ruse s-a apropiat, la un moment dat, la 3-4, avansul luat de jucătoarea din Spania s-a dovedit a fi decisiv. Badosa a câștigat tie-break-ul cu 10-8 și și-a adjudecat calificarea, în optimi, după 2 ore și 35 de minute: 4-6, 6-1, 7-6.

Gabriela Ruse a părăsit proba de simplu cu capul sus, cu trei victorii în calificări și încă două pe tabloul principal. Atingerea turului III, la US Open, e rezultatul cel mai bun pentru ea la un Grand Slam. Iar jucătoarea din România va fi răsplătită pe măsura performanței sale: ea ocupă locul 97 în ierarhia live, actualizată în timp real, în condițiile în care a ajuns, la New York, aflată pe locul 122 WTA.

În plus, Ruse a adunat 231.202 dolari pentru rezultatele ei de până acum, la US Open. Și această sumă se poate mări, în condițiile în care Gabriela rămâne în proba de dublu, alături de ucraineanca Marta Kostyuk. Cele două vor înfrunta perechea formată din Siniakova / Townsend, în turul II, partida urmând să aibă loc, sâmbătă.

325.000

de dolari a primit Paula Badosa pentru calificarea în optimile US Open, unde va juca fie cu Azarenka (20 WTA), fie cu Wang (80 WTA).

România la US Open 2024, feminin, simplu

Turul I

Gabriela Ruse (122 WTA) – Julia Grabher (1.023 WTA) 6-2, 6-4

Ana Bogdan (91 WTA) – Arantxa Rus (93 WTA) 4-6, 6-7

Jaqueline Cristian (69 WTA) – Daria Kasatkina (13 WTA) 2-6, 4-6

Turul II

Gabriela Ruse – Barbora Krejcikova (8 WTA) 6-4, 7-5

Turul III

Gabriela Ruse – Paula Badosa (29 WTA)

6-4, 1-6, 6-7

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensiona…

2 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk

3 Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?”

4 Condamnat în România, Sorin Oprescu se lăfăie în Grecia, la restaurante de lux

5 Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager