Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, va fi publicat în ediţie digitală
Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, devenit un clasic al literaturii universale, va fi publicat în luna iulie în ediţie digitală, la împlinirea a 54 de ani de la prima apariţie a cărţii, a anunţat, luni, HarperCollins, editura responsabilă cu acest proiect.
Romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", de Harper Lee, va fi publicat în ediţie digitală (Imagine: Shutterstock)
Versiunea digitală a cărţii, în limba engleză, va fi lansată pe piaţă pe 8 iulie, cu trei zile înainte de împlinirea a 54 de ani de la prima apariţie a romanului, pe 11 iulie 1960, a precizat editura americană HarperCollins luni, în ziua în care Harper Lee a împlinit 88 de ani, potrivit lepoint.fr .
De la publicare, în 1960, romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare" a fost vândut în peste 30 de milioane de exemplare.
Harper Lee, care trăieşte retrasă în oraşul ei natal Monroeville, din Alabama, şi nu dă aproape niciodată declaraţii pentru presă, a transmis, prin intermediul editurii, că "se simte extrem de uimită şi emoţionată pentru faptul că romanul s-a menţinut în atenţia publicului atâta vreme. Este o «pasăre cântătoare» pentru noua generaţie". "În ceea ce mă priveşte, sunt de modă veche. Îmi plac cărţile vechi acoperite de praf şi bibliotecile", a spus scriitoarea.
Versiunea digitală a cărţii include un e-Book ce conţine fragmente inedite şi un audiobook în lectura actriţei Sissi Spacek.
Editura HarperCollins deţine drepturile de publicare a cărţii pentru America de Nord, iar editura Random House are aceste drepturi pentru Marea Britanie.
Născută în 1926, în Monroeville, Harper Lee este descendenta generalului Robert Lee din timpul Războiului Civil. Tatăl, ziarist şi avocat devenit senator, şi-ar fi dorit ca fiica lui să urmeze o carieră juridică, dar Harper Lee a plecat la New York pentru a deveni scriitoare.
În 1960, a publicat romanul "Să ucizi o pasăre cântătoare", care spune povestea unui mărunt avocat de provincie, Atticus Finch, prins în lupta împotriva prejudecăţilor rasiale şi nedreptăţii, după ce decide să apere un bărbat de culoare, acuzat de viol.
Succesul cărţii este imediat şi de proporţii. În 1961 primeşte premiul Pulitzer, iar, un an mai târziu, regizorul Robert Mulligan realizează filmul omonim, cu Gregory Peck în rolul principal.
Cartea a apărut în limba română la editura Humanitas.
Sursa: mediafax.ro