Românul perfect la Euro 2024: avem un jucător în Echipa Ideală a turneului după prima etapă

Românul perfect la Euro 2024: avem un jucător în Echipa Ideală a turneului după prima etapă

România a debutat în forță la Euro 2024, depășind toate așteptările în confruntarea de luni cu Ucraina. De altfel, acest meci a devenit unul de povestit nepoților, de care ne vom aminti mulți ani de acum încolo. Din motive concrete, istorice, după cum Adevărul a explicat aici.

Naționala României a lăsat o impresie excelentă în prima etapă de la Euro 2024. FOTO: Arhiva

Naționala României a lăsat o impresie excelentă în prima etapă de la Euro 2024. FOTO: Arhiva

Victoria colosală cu Ucraina a mai avut un efect concret: l-a trimis pe Dennis Man (25 de ani) în Echipa Ideală a specialiștilor de la „Marca“ după prima etapă din faza grupelor. Aici, publicația spaniolă l-a plasat pe internaționalul român lângă alte nume grele datorită celor două pase decisive pe care Man le-a furnizat în meciul de la Munchen.

Iată compania selectă în care se află internaționalul român, potrivit „Marca“:

Verbruggen (Olanda) – Dani Carvajal (Spania), Alessandro Bastoni (Italia), David Hancko (Slovacia), Theo Hernandez (Franța) – Dennis Man (România), Kante (Franța), Fabian Ruiz (Spania) – Arda Guler (Turcia), Jamal Musiala (Germania), Cody Gakpo (Olanda).

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii