Românul care a înjunghiat o fetiță de opt ori în Leicester Square din Londra, acuzat de tentativă de omor. Ce spun procurorii despre atac

Românul care a înjunghiat o fetiță de opt ori în Leicester Square din Londra, acuzat de tentativă de omor. Ce spun procurorii despre atac

Ioan Pintaru, cetățeanul român, a apărut în faţa instanţei, fiind acuzat de tentativă de omor în cazul înjunghierii unei fetiţe de 11 ani în Leicester Square din Londra. Procurorii descris atacul ca fiind unul „la întâmplare”.

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Potrivit reuters , Ioan Pintaru, de 32 de ani, a fost, de asemenea, acuzat de deţinerea unui obiect cu tăios, după ce fetiţa de 11 ani a fost înjunghiată de opt ori, luni după-amiază, în Leicester Square, un punct turistic din centrul Londrei, unde se află magazine şi teatre.

Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că fetiţa de 11 ani a fost grav rănită, deşi rănile sale nu îi pun viaţa în pericol.

Conform procurorului David Burns, suspectul „s-a apropiat de fetiţă, a prins-o de gât şi a înjunghiat-o de opt ori pe tot corpul”, provocându-i răni în zona feţei, umerilor, încheieturilor şi gâtului.

Iniţial, s-a crezut că şi mama fetei a fost rănită, dar ulterior s-a confirmat că avea de fapt pe corp sângele fiicei ei. Fata a fost dusă la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, a declarat Poliţia Metropolitană.

Înjunghierea a avut loc în apropierea magazinului de ceai TWG, care se află lângă magazinul Lego şi vizavi de magazinul M&Ms. Un agent de pază de la magazinul de ceai a declarat că a intervenit pentru a o ajuta pe fată când a fost atacată . Acesta a spus că el şi colegii săi au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliţia să ajungă la patru minute de la atac, scrie SkyNews.

Pintaru a apărut la Curtea Magistraţilor Westminster din Londra purtând un trening gri şi a vorbit doar pentru a-şi confirma numele şi data naşterii.

Procurorul David Burns a declarat că fata şi mama ei, care erau turişti, se aflau în zona Leicester Square chiar înainte de incident, despre care a spus că a fost un "atac aleatoriu asupra unui copil".

Autoritățile nu au oferit un motiv pentru atac, dar poliția a declarat că nu există nicio sugestie că înjunghierea a fost legată de terorism și că nu cred că suspectul o cunoștea pe mamă sau pe fiică.

Pintaru, în vârstă de 32 de ani, cetățean român, care se confruntă, de asemenea, cu o acuzație de cuțit, a fost reținut. I s-a ordonat să se prezinte pe 10 septembrie la Curtea Penală Centrală, cunoscută sub numele de Old Bailey.

Înjunghierea a avut loc în timpul unei creșteri recente a infracțiunilor comise cu cuțitul în Marea Britanie, care este în alertă după zile de violențe în care mulțimi care scandau sloganuri anti-imigranți și islamofobe s-au ciocnit cu poliția în zeci de orașe și localități.

Potrivit daiymail , tulburările au fost alimentate de activiști de extremă dreapta, care au folosit rețelele de socializare pentru a răspândi informații eronate cu privire la înjunghierea în masă a trei fete în timpul unui eveniment de dans cu tema Taylor Swift.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

4 Foarte interesante amănunte...

5 Trupele lui Kadîrov, despre care el spunea că „nu se predau niciodată”, au fost capturate de ucraineni când încercau să fugă din Kursk