Românul care a înjunghiat fetița de 11 ani din Londra are și el un copil. Postările sale de pe rețele de socializare erau sinistre

Românul care a înjunghiat fetița de 11 ani din Londra are și el un copil. Postările sale de pe rețele de socializare erau sinistre

Autorul atacului macabru în Londra, care a spitalizat o fetiță de doar 11 ani, este Ioan Pintaru, are 32 de ani și un copil de 4 ani. Potrivit informațiilor apărute în presă, el nu ar avea vreun domiciliu stabil.

foto Ioan Pintaru

Postările românului erau „absolut sinistre” FOTO Arhivă

Potrivit paginii sale de Facebook, acum indisponibilă, Ioan Alexandru Pintaru este din Pucioasa, locuia în Băile Pucioasa din județul Dâmbovița și are 32 de ani.

Pintaru are, la rândul său, un copil de patru ani care locuiește în Manchester.

Postările sale de pe rețele de socializare ar fi absolut ciudate, potrivit mai multor utilizatori Reddit, care au împărtățit opinii referitoare la ce se putea vedea de profilul său, înainte ca acesta să fie șters.

Din ce posta aici, nu pare să fie bine la mansardă”, a scris un utilizator, pe când altul a povestit cum pe profilul românului se regăseau „Niște videoclipuri absolut sinistre. Parcă mă uitam la un fel de film de groază”.

Românul în vârstă de 32 de ani, s-a prezentat marți la tribunalul Westminster și este acuzat de tentativă de omor și deținere a unui obiect cu lama într-un loc public, despre care instanța a auzit că era un cuțit de friptură.

Instanța a aflat că Pintaru este cetățean român fără domiciliu stabil, iar acuzațiile i-au fost citite prin intermediul unui translator în timpul audierii de 10 minute, astfel poate fi interpretat că inculpatul nu cunoaște bine limbba engleză, deși se afla în Marea Britanie.

Leicester Square și zona înconjurătoare atrag aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână și găzduiesc magazine, teatre, cinematografe și restaurante.

Înjunghierea a avut loc în apropierea magazinului TWG Tea, care se află lângă magazinul Lego și în fața magazinului M&Ms.

Un agent de securitate al magazinului a sărit în ajutorul fetei care era atacată.

DCS Christina Jessah a declarat: „Acesta este un incident îngrozitor, iar gândurile noastre sunt alături de victime și de familia lor. Vom continua să le oferim sprijin în următoarele zile și săptămâni”.

Pintaru a fost arestat preventiv și va fi prezentat pe 10 septembrie la Old Bailey, tribunalul penal central pentru orașul Londra și comitatul Middlesex.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

4 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice

5 Foarte interesante amănunte...