Românul arestat în Marea Britanie după ce a distribuit pe TikTok informaţii false. „Fug, frate, pentru că mă aleargă. Vin. Toată lumea să se retragă”

Românul arestat în Marea Britanie după ce a distribuit pe TikTok informaţii false. „Fug, frate, pentru că mă aleargă. Vin. Toată lumea să se retragă”

Un român în vârstă de 25 de ani a fost arestat în Marea Britanie, după ce a postat pe TikTok un fimuleţ în care alerga şi spunea că este urmărit de protestatari de extremă dreapta şi că se teme pentru viaţa lui. Postarea i-a adus nu vizualizări, aşa cum spera, ci trei luni de închisoare.

 Dimitrie Stoica va face 3 luni de închisoare în Marea Britanie. Foto Derbyshire Police

Dimitrie Stoica va face 3 luni de închisoare în Marea Britanie. Foto Derbyshire Police

Dimitrie Stoica, un român în vârstă de 25 de ani, a distribuit pe TikTok un videoclip „live” în care s-a filmat alergând pe străzile orășelului englez Derby şi strigând: „Fug, frate, pentru că mă aleargă. Vin. Toată lumea să se retragă”. Stoica a transmis live clipul în care pretindea că este urmărit de protestatari de extremă dreapta către cei 700 de urmăritori ai săi, în timp ce se plimba miercuri prin Derby, informează DailyMail.

Toate acesta în contextul în care Marea Britanie a fost atuncată în haos de informaţiile false distribuite la scară largă după atacul sângeros care a avut loc într-un club artistic, unde mai mulţi copii au fost înjunghiaţi de un neconoscut.

Câţiva dintre cei care au văzut postarea lui Dimitrie Stoica, în care pretindea, în jurul orei 22.00, că era urmărit de „protestatari de extremă dreaptă” și că se temea pentru viața sa, au anunţat autorităţile. Atunci când poliţiştii din zonă l-au contactat, românul a confirmat că nu era urmărit de nimeni și că este în siguranţă.

Poliția din Derbyshire a declarat că Stoica a fost arestat imediat ca urmare a faptului că folosit rețelele de socializare pentru a promova „panică şi tulburări semnificative în întreaga țară”. Când a fost interogat, Dimitrie Stoica a declarat că, de fapt, comentariile sale pe TikTok au fost „o glumă”.

El a fost acuzat de trimiterea unei comunicări false cu intenția de a provoca un prejudiciu şi va petrece următoarele trei luni în închisoare şi va trebui să plătească şi o amendă de 154 de lire sterline.

Transmisiunea live a lui Stoica a avut loc în aceeași seară în care contramanifestanții s-au aliniat pe străzi pentru a transmite un mesaj clar în Derbyshire, pe fondul temerilor legate de protestele organizate de extrema dreaptă în oraș.

„Am văzut puterea extraordinară a rețelelor de socializare în ultimele două săptămâni. Și odată cu această putere vine și o responsabilitate și mai mare. Ca poliție, respectăm și protejăm în mod absolut drepturile persoanelor de a-și exprima în mod legal opiniile. Cu toate acestea, dreptul la libertate poate fi limitat, în special atunci când este necesar pentru a preveni criminalitatea și dezordinea. După cum au precizat forțele din întreaga țară, orice acțiune penală legată de dezordine, fie că este în persoană sau online, va fi tratată rapid și ferm”, au precizat poliţiştii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

5 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari