Românii, familiarizați cu termenul de inteligență artificială. Pentru ce folosesc ChatGPT

Românii, familiarizați cu termenul de inteligență artificială. Pentru ce folosesc ChatGPT

Programele de inteligență artificială (AI) sunt tot mai căutate și utilizate. Un studiu efectuat în țara noastră arată că majoritatea persoanelor sunt familiare cu termenul de „inteligență artificială”.

Cum folosesc românii ChatGPT

Cum folosesc românii ChatGPT

Un studiu efectuat de Cult Research arată că aproape toți cei care au răspuns sondajului, adică 98% , susțin că termenul de „inteligență artificială” le este cunoscut, iar cei mai mulți dintre aceștia asociază expresia cu roboții, Chat GPT, computer sau tehnologie.

Studiul efectuat de compania Cult Research vizează modul în care inteligența artificială și asistenții virtuali sunt folosiți în viața obișnuită a oamenilor. Tehnologia AI a adus transformări în relația dintre oameni și computere, iar programe precum ChatGPT sunt tot mai utilizate.

Cum folosesc românii Chat GPT

Majoritatea românilor folosesc ChatGPT în scop personal, mai ales pentru informare, 84% dintre respondenți. Dar programul este folosit și pentru educație, de 35% sau în scop profesional, de 32% dintre persoanele care au răspuns sondajului, potrivit G4Media.

Mai mult de jumătate dintre respondenți, 59%, au afirmat că au folosit un asistent virtual pentru solicitarea de informații pe diverse teme sau subiecte. Pe de altă parte, 28% declară că nu au folosit niciodată un asistent virtual.

Jumătate dintre respondenți, majoritatea femei cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, au declarat că au folosit ChatGPT. Programul acesta este folosit mai puțin de femeile din grupa de vârstă 40-55 de ani.

Studiul a fost desfășurat pe 40.000 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani, din mediul urban, cu acces la Internet.

Această tehnologie inovatoare are potențialul de a schimba complet modul în care interacționăm cu computerele și de a transforma diverse industrii și sectoare ale societății. Este important să înțelegem și să explorăm aceste oportunități pentru a beneficia pe deplin de ceea ce AI are de oferit”, subliniază Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director Cult Research.

AI sau inteligența artificială se axează pe crearea de sisteme și tehnologii care pot simula și reproduce capacitățile inteligenței umane. Cu ajutorul unor algoritmi și a unor modele matematice avansate, AI reușește să înțeleagă, interpreteze și rezolve probleme complexe, precum recunoașterea vocală și vizuală, învățarea automată și luarea deciziilor autonome.

Chat GPT este o aplicație software realizată pentru a imita o conversație de tip uman, pe baza indicațiilor utilizatorilor.

Elon Musk, deținătorul platformei X, fostă Twitter, afirma, la sfârșitul summitului privind inteligența artificială din această săptămână, că AI va însemna în cele din urmă că nimeni nu va mai fi nevoit să muncească .

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 DOCUMENT Comisia de la Veneția, palmă grea dată agaricilor care au anulat alegerile!

3 Surpriză! / Trei avioane Boeing 747 încărcate cu arme americane pentru Ucraina au aterizat la un important centru logistic

4 Amănunte care dau fiori despre Clanul Remmo

5 76 de milioane de oameni au văzut asta în 24 de ore...