Românii din Regatul Unit ar fi primit în mod eronat ajutoare financiare de la stat. Cum a fost posibil
Este posibil ca peste 140.000 de cetățeni ai UE din Regatul Unit să fie nevoiți să restituie milioane de lire sterline întrucât au beneficiat de acești bani din cauza unei erori cauzate de Ministerul de Interne.
FOTO Shutterstock
Eroarea a ieșit la iveală după ce Ministerul de Interne a efectuat un exercițiu de actualizare a registrului de vize și imigrare din Regatul Unit (UKVI) al persoanelor cărora li s-a refuzat statutul de decontat sau pre-decontat în schema de reglementare a UE post-Brexit (EUSS), conformclickromania.co.uk.
Autoritatea Independentă de Monitorizare (IMA), organismul statutar însărcinat cu protecția drepturilor cetățenilor UE după Brexit și-a exprimat îngrijorarea că situația a apărut și impactul pe care l-ar putea avea asupra celor afectați.
Un purtător de cuvânt al IMA a declarat: „La 18 ianuarie a acestui an, Ministerul de Interne ne-a informat despre un exercițiu de actualizare a conturilor UKVI ale solicitanților EUSS (EU Settlement Scheme) care au refuzat statutul între iunie 2021 și aprilie 2022, în cazul în care aceste conturi au continuat.
Accesul continuu la un certificat de cerere a însemnat că drepturile persoanelor în temeiul Acordului de retragere au fost protejate până la determinarea finală a oricărei revizuiri administrative sau contestații, dar înseamnă și că, după epuizarea drepturilor lor de apel, potențial 141.000 de persoane au continuat să beneficieze de drepturile pe care le aveau. nu au dreptul, inclusiv primirea plăților de beneficii. Înțelegem că departamentele guvernamentale afectate lucrează la implicații.
Ministerul de Interne a confirmat că „acest lucru afectează numai persoanele care au primit o decizie de refuz între 27 iunie 2021 și 19 aprilie 2022. Oricine i s-a acordat statutul de pre-decontat sau decontat este neafectat și nu trebuie să ia nicio măsură“.
Creditul universal este o plată pentru creșterea nivelului de trai, care se plătește lunar sau de două ori pe lună în Scoția.
Sursa: adevarul.ro