Românii din diaspora îi acuză pe cei din țară că au votat greșit: „Pe câți bănuți v-ați vândut?” VIDEO

Românii din diaspora îi acuză pe cei din țară că au votat greșit: „Pe câți bănuți v-ați vândut?” VIDEO

O româncă stabilită în Germania și-a exprimat frustrarea și indignarea față de rezultatele alegerilor din 9 iunie, într-un videoclip postat pe TikTok, devenind rapid viral pe rețelele sociale. Femeia critică dur alegerea concetățenilor săi, exprimându-și neîncrederea că atât de mulți români au votat pentru un partid pe care îl consideră nepotrivit.

Videoclipul are mii de vizualizări, iar unii comentatori spun că se schimbă sacii, buletine de vot secționate și aruncate să iasă tot cine vor ei...”, în timp ce alții critică prezența la vot și spun că și-au exprimat alegerea mulți bătrâni, pentru că tinerii nu au ieșit la vot.

„Refuz să cred că românii au votat din nou greşit. Refuz să cred că jumătate din România nu știe să aleagă și nu sunt conştienţi că și-au condamnat țara la alți patru ani de suferință. La alți patru ani care vor trage România și o va duce din ce în ce mai jos. Refuz să cred că România sau românii nu înțeleg și nu disting binele de rău, albul de negru, refuz să cred așa ceva.Nu există că mai bine de jumătate de România să vadă și să gândească, şi să dea în ultimul minut, votul celui ce nu merită. Nu pot să cred aşa ceva, pentru că din ce reiese de pe toate rețelele de socializare, nimeni nu îşi dorea să țină şi să voteze cu acel partid. Explicaţi-mi voi mie, acum, cum se pot face şi falsifica atâtea sute şi mii de voturi? Nu se poate şi nu există ca jumătate din populație să aleagă cu hoții și cu cei greșiți. Refuz să cred așa ceva, e imposibil, nu există!”, a spus românca, potrivit Știri Diaspora .

În secțiunea de comentarii a videoclipului apar reacții ale românilor din diaspora, mulți dintre ei exprimându-și dezamăgirea și frustrarea, în mod similar. Un număr semnificativ de utilizatori au declarat că sunt profund dezamăgiți de direcția în care se îndreaptă țara lor de origine.

Pe 9 iunie, peste 50% dintre alegători s-au prezentat la urne, cu 5% mai mult decât la alegerile anterioare. Harta electorală s-a colorat în roșu și galben. Conform rezultatelor parțiale oferite de Biroul Electoral Central, PSD a obținut 27 de consilii județene, de peste două ori mai multe decât PNL, care a câștigat 11. UDMR a câștigat 4 consilii județene.

Conform celor mai recente rezultate parțiale comunicate de Biroul Electoral Central (BEC) marți la ora 16, clasamentul politic la alegerile europarlamentare arată astfel: Alianța PSD-PNL conduce cu 48,65% din voturi, urmată de AUR cu 14,95%, ADU cu 8,64%, UDMR cu 6,52% și SOS România cu 5,04%. Candidatul independent Nicu Ștefănuță a obținut 3,06% din voturi.

În timp ce rezultatele parțiale ale alegerilor europarlamentare 2024 din diaspora arată că PSD-PNL a obținut 21,35% din voturi, urmat de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) cu 16,34%, AUR cu 14,65%, SOS (Diana Șoșoacă) cu 13,52%, iar UDMR a primit 1,04%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii