Românii cuceresc platforma internațională de strângere de fonduri!

Românii cuceresc platforma internațională de strângere de fonduri!

În doar un an de la lansare, românii au devenit cel mai mare grup de utilizatori ai noii platforme internaționale de crowdfunding, 4fund.com. Această platformă fără comisioane, creată atât pentru persoane fizice, cât și pentru ONG-uri, a câștigat rapid popularitate pe piața de strângere de fonduri din România. De ce sunt românii atât de dornici să o folosească și pentru ce strâng fonduri?

Dintre cele peste 60.000 de campanii de strângere de fonduri create pe 4fund.com până în prezent, o proporție semnificativă vine din România! Nu e de mirare, având în vedere că, așa cum indică Asociația Europeană de Strângere de Fonduri, indicele Global Philanthropy Environment pentru România în 2022 a fost de peste 4 (pe o scară de 5 grade), alături de țări precum Austria, Irlanda, Italia și Marea Britanie, printre altele. Cu toate acestea, deși românii au o dorință puternică de a ajuta prin donații, există în continuare o ofertă limitată de platforme de crowdfunding pe piața românească. Astfel, românii caută soluții noi pentru a strânge bani și pentru a-i susține pe cei care au nevoie.

Una dintre cele mai notabile campanii actuale este pentru Bogdan și fiul său, Matias. După moartea tragică și neașteptată a Biancăi, soția lui Bogdan și mama lui Matias, prietenii și familia s-au unit pentru a-i sprijini în această perioadă dificilă. Campania, care a început cu un obiectiv modest, a câștigat rapid avânt, iar obiectivul a fost ajustat de mai multe ori pe măsură ce donațiile au început să curgă din partea comunității. Până în prezent, s-au strâns peste 28.000 de euro de la aproape 500 de donatori.

La Sibiu, un băiețel se confruntă cu o luptă pentru sănătate care răsuna în întreaga țară. Născut cu o afecțiune cranio-facială gravă, care a rămas nediagnosticată timp de un an și cinci luni, Mattias se confruntă acum cu o operație reconstructivă crucială în Statele Unite, care costă 60.000 de euro. Într-o cursă contra cronometru, părinții săi au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a aduna suma necesară.

Lexa, o streamer-iță populară pe YouTube și vedetă în social media, a trecut printr-o situație dificilă după ce un accident grav i-a afectat genunchiul. Hotărâtă să revină la forma ei de vârf, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile unei reabilitări medicale intensive. Fanii și susținătorii ei pasionați au intervenit, și în scurt timp au strâns peste 4.000 de euro pentru a o ajuta să se recupereze!

Organizațiile caritabile caută din ce în ce mai mult modalități de a obține sprijin constant, iar multe găsesc această oportunitate pe platformele de strângere de fonduri care oferă campanii recurente. O astfel de opțiune este disponibilă și pe 4fund.com.

Printre organizațiile românești care beneficiază de această platformă se numără și Fundația pentru copii „Șansa la Viitor”. Misiunea sa este de a îmbunătăți viețile copiilor cu tulburări psiho neuromotorii, oferindu-le acces la servicii esențiale de recuperare pediatrică. Fundația oferă sesiuni de terapie complexe – neuromotorie, logopedică, psihologică și parentală – având un impact semnificativ asupra dezvoltării și calității vieții acestor copii și a familiilor lor. Până în prezent, fundația a ajutat peste 450 de beneficiari, inclusiv copii cu dizabilități, copii născuți prematur și părinții acestora. Iar acum a decis să profite de oportunitățile oferite de 4fund.com pentru a sprijini în continuare activitățile sale și a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri.

Odată cu creșterea rapidă a pieței de crowdfunding în România, 4fund.com devine o opțiune populară – iar ceea ce atrage utilizatorii este faptul că este gratuită și complet sigură (ca furnizor de servicii de plată licențiat în UE). Găsirea unor modalități noi de a strânge bani pentru cele mai presante nevoi este o dovadă a puternicului spirit antreprenorial al românilor, iar numeroasele campanii de strângere de fonduri eficiente arată cât de mari sunt inimile lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

2 Gigi Becali, despre generalul Lucian Pahonțu: „Are cea mai mare putere din România” / „Mi-e frică de omul ăsta”

3 Mungiu-Pippidi / „Maia Sandu a fost sfătuită prost, probabil din zona serviciilor românești”

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 VIDEO „Atunci când asupra coloanei a început să se execute foc, a luat decizia să comande ieşirea din ambuscadă. Nu s-a întors în bază până nu s-a asi…