Românii, cei mai mari iubitori de kebab din Europa de Sud Est. Câte porții a comandat un bucureștean anul trecut

Românii, cei mai mari iubitori de kebab din Europa de Sud Est. Câte porții a comandat un bucureștean anul trecut

În ultimul an, românii au fost campioni la consumul de kebab în Europa de Sud-Est, cu aproape 4 milioane de bucăți livrate, conform analizei Glovo, publicată de Ziua Internațională a Kebabului.

România, țara cu cele mai multe comenzi de kebab - Foto Arhiva

U bucureștean a dat 349 de comenzi de kebab în 2023 - Foto Arhivă

România a dominat topul comenzilor de kebab la nivel global în ultimul an, depășind toate celelalte 23 de țări acoperite de Glovo, potrivit unui comunicat de presă emis cu ocazia Zilei Internaționale a Kebabului, sărbătorită la nivel global pe 12 iulie, relatează Agerpres.

Consumatorii au preferat shaorma de pui , kebabul la farfurie, shaorma cu carne de curcan şi kebap de pui cu brânză. Mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creştere a cererii cu 17% faţă de 2022, se menţionează în comunicatul platformei de comenzi online.

Shaorma mare de pui și kebabul la farfurie au fost printre sortimentele cele mai comandate, iar ingrediente precum puiul, curcanul și amestecul mix au fost favoritele anului.

Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara. De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 - 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 - 15:00", se arată în comunicat.

Anotimpul cu cele mai multe comenzi înregistrate este primăvara, luna favorită cu cel mai mare apetit pentru kebab fiind ianuarie.

Câte comenzi de kebab a dat un bucureștean

Cel mai mare consumator de kebab este din București, el a plasat 349 de comenzi anul trecut și a primit titlul de „cel mai mare fan al kebabului”. Cea mai scumpă comandă a fost de 1.600 de lei, în Ploiești.

București, Constanța și Timișoara au înregistrat cele mai multe comenzi de kebab în 2023. Totodată, printre oraşele care au înregistrat în 2023 cea mai mare creştere a cererii de kebab comparativ cu 2022, se numără Lugoj, Sighişoara şi Turda.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii