Românii au uimit englezii: au ieșit „cu ursul“ în mijlocul Londrei VIDEO
Costumați în straie tradiționale românești și cu blăni de urs, românii au defilat prin străzile unui cartier londonez.
Mai mulți români au făcut furori în Kingsbury, după ce s-au costumat tradițional și au ieșit cu ursul, un obicei strămoșesc, conform Știri din Diaspora.
Fascinați de dansul urșilor, majoritatea trecătorilor au scos telefoanele și au filmat scena.
În imaginile postate pe TikTok, se poate observa cum grupul este însoțit de o mașină de poliție care asigură astfel bună desfășurare a paradei. În sunetele ritmice de tobe, participanții la paradă au stârnit admirația și zâmbetele trecătorilor.
Impactul evenimentului a depășit granițele locale, imagini ale paradei devenind virale pe platforma de socializare TikTok.
Un alt element surprinzător a fost reacția trecătorilor, care, mirați de spectacolul tradițional românesc, au scos telefoanele mobile și au filmat cu încântare această paradă neobișnuită.
În premieră , după mai bine de trei decenii de la Revoluția română, Trafalgar Square – piața cunoscută drept „inima Londrei”, a răsunat recent de colinde românești, în cadrul unui eveniment unic susținut chiar de primăria capitalei UK.
Pe lângă vechile cântece populare românești interpretate sâmbătă, 16 decembrie 2023, în impresionanta piață londoneză din inima Capitalei Marii Britanii, de către primul cor alcătuit din membri ai comunității românești din Londra și împrejurimi, s-a auzit și rugăciunea „Tatăl nostru” spusă în cor de asemenea în limba română, dar și în limba engleză.
Un pianist și dirijor român din cadrul Allegretto Music Academy din Londra, Cornelius Orășanu, a fost cel care s-a ocupat de selecția și armonizarea vocilor voluntarilor care au interpretat peste 12 colinde, printre care: „Iată, vin colindătorii”, „Steaua sus răsare”, „Trei Păstori”, „O, brad frumos!” și „Domn-Domn să-nălțăm”. Corul, format din peste 50 de cântăreți, adulți și copii, a prezentat în fața publicului londonez cele mai frumoase colinde tradiționale românești, dar și un crâmpei din excepționala diversitate a portului tradițional din diferite zone etnografice.
Sursa: adevarul.ro