Românii au fost anul trecut primii în topul imigranților comunitari noi sosiți în Belgia

Românii au fost anul trecut primii în topul imigranților comunitari noi sosiți în Belgia

Anul trecut încă 15.002 imigranți români au fost înregistrați oficial în Belgia, România fiind în 2015 pe primul loc în rândul țărilor de proveniență a imigranților comunitari noi sosiți pe teritoriul belgian, a anunțat marți Centrul Federal belgian pentru Migrație, transmite agenția EFE.

Franța urmează la mică distanță după România în acest top, 14.556 de noi imigranți francezi fiind înregistrați anul trecut de autoritățile belgiene.

Pe de altă parte, tot în 2015 în Belgia au fost înregistrate încă 38.990 cereri de azil, o creștere semnificativă față de anul anterior, când numărul acestora a fost de 14.130. Se remarcă și concentrarea acestor cereri într-o scurtă perioadă de timp, anul trecut circa trei sferturi dintre ele fiind primite în al doilea semestru , scăzând apoi odată cu închiderea rutei balcanice, care a fost folosită de migranții din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în vestul Europei.

Circa 61% dintre solicitanții de azil au primit în Belgia statutul de refugiat ori de protecție subsidiară, cele mai ridicare rate de acceptare a statutului de refugiat fiind înregistrate pentru sirieni (98%), irakieni (69%) și afgani (67%).

Belgia are o populație de circa 11,2 milioane de locuitori, dintre care aproximativ 11% sunt imigranți, iar din totalul imigranților circa 68% provin dintr-o țară membră a Uniunii Europene.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”