România visează la Slovenia în optimi: cum putem da de „echipa păcii“, care n-a bătut pe nimeni

România visează la Slovenia în optimi: cum putem da de „echipa păcii“, care n-a bătut pe nimeni

România a dat drumul la fiesta după calificarea în optimile Euro 2024. De pe primul loc în grupa E, o performanță fantastică grație căreia vom întâlni o națională care n-a mers tocmai bine la acest turneu final. Viitoarea noastră adversară va fi fie Slovenia, fie Țările de Jos. Ambele s-au „strecurat“ în optimi de pe locurile 3 în grupele lor.

Andrei Rațiu. FOTO: Arhiva Adevărul

Andrei Rațiu. FOTO: Arhiva Adevărul

Batavii au o calitate fotbalistică superioară și, cu siguranță, de preferat ar fi să întâlnim Slovenia. Pentru că această națională poate fi caracterizată drept „echipa păcii“. Slovenii au trecut de grupe, după 1-1 cu Danemarca, 1-1 cu Serbia și 0-0 cu Anglia. Prin comparație, olandezii au înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria.

Ca să prindem Slovenia, în prima fază eliminatorie, avem nevoie de prezența Ungariei în optimile Euro 2024 din postura de națională clasată pe locul 3 în grupa ei. Acum, înaintea ultimelor meciuri din faza grupelor, ungurii sunt calificați în optimi. Dar pot fi scoși din competiție!

Concret, avem nevoie ca Turcia să nu piardă cu Cehia, iar Portugalia să nu fie învinsă de Georgia. Ambele meciuri încep de la ora 22.00.

În schimb, dacă Cehia bate sau Georgia învinge, atunci meciul din optimi care ne interesează, în primul rând, va fi România - Țările de Jos (2 iulie, Munchen).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii