România, victorie cu emoții în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor. Salvați de două ori de VAR. „Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

România, victorie cu emoții în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor. Salvați de două ori de VAR. „Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

Venită după o victorie entuziasmantă, 3-0 în Kovoso, naționala României s-a aflat aseară în fața meciului considerat cel mai ușor din grupa din Liga Națiunilor. Contra Lituaniei, tricolorii au început perfect, dar ce a urmat a fost un adevărat chin fotbalistic.

Mircea Lucescu, pas greșit în noul mandat la națională. Foto Sportpictures

Mircea Lucescu, pas greșit în noul mandat la națională. Foto Sportpictures

Cu legendarul Mircea Lucescu pe bancă, cei 28.000 de suporteri din tribunele arenei din Ghencea se așteptau la o sărbătoare încununată cu goluri multe. Iar startul partidei părea să le aducă mulțumire: Stanciu reușea o pasă magistrală pentru Mihăilă, care puncta cu siguranță pentru 1-0 încă din minutul 6. Însă imediat jocul tricolorilor s-a năruit. Lituania a pus stăpânire pe meci și a presat încontinuu, astfel că după 35 de minute avea o posesie zdrobitoare, de peste 60%.

România, obosită și fără inspirație

Unde s-or fi topit evoluția și atitudinea jucătorilor noștri , nici Mircea Lucescu nu și-a putut explica. Înghesuiți în propriul careu, ”galbenii” au fost salvați de portarul Târnovanu - singura schimbare față partida din Kosovo - cu o dublă intervenție. Însă câteva minute mai târziu, inevitabilul s-a produs și Kukys (33) a înscris la colțul scurt, după o acțiune colectivă a naționalei lituaniene, care a păcălit apărarea României.

Tricolorii s-au chinuit cu Lituania, dar au scos-o cu bine la capăt. Foto Sportpictures

Tricolorii s-au chinuit cu Lituania, dar au scos-o cu bine la capăt. Foto Sportpictures

După golul primit, a surprins lipsa de reacție a tricolorilor din teren, care au continuat în aceeași notă. La fel și pe banca tehnică, de unde încurajările sau indicațiile au lipsit cu desăvârșire. Naționala României a încheiat repriza tot fără vlagă, în fața unei reprezentative de mâna a 4-a a lumii, aflată pe locul 135 în clasamentul FIFA.

Gol anulat al lituanienilor

A doua parte a început cu România în atac, dar fără mari realizări. Olaru a fost trimis pe gazonul execrabil din Ghencea să revitalizeze jocul băieților noștri, însă tot oaspeții au fost mai aproape de gol, Târnovanu fiind la post la un șut înșelător al lituanienilor (57). În minutul 69, Lucescu a apelat la Ianis Hagi și Alex Mitriță, care i-au înlocuit pe cei mai lăudați tricolori ai momentului, Dennis Man și Valentin Mihăilă. Iar ”renegații” - primul de o parte a fanilor, al doilea de fostul selecționer Edi Iordănescu - au fost ei care au întors soarta partidei.

image

Mai întâi, Antanavicius a adus liniștea și câteva huiduieli în Ghencea, punctând pentru 1-2. Noroc că arbitrul a anulat reușita pentru un fault, după ce a revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului! Și tot VAR-ul a salvat România, în ultimele minute de joc. Ianis Hagi a scos o lovitură de la 11 metri , după ce a fost atins de un fundaș advers și a căzut în careu. Răzvan Marin a înscris din penalty (87), cu un șut pe centrul porții, urmat de Alex Mitriță, care a punctat pentru 3-1 (90+2)!

România - Lituania 3-1

Au marcat: Mihăilă 4, R. Marin 87 (pen.), Mitriță 90+2 / Kukys 33

În celălalt meci din grupa 2, seria C a Ligii Națiunilor, Kosovo s-a impus în Cipru cu 4-0.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

2 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

3 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

4 Top 5 cele mai proaste avioane de luptă din istorie, numite de experți adevărate „sicrie zburătoare”

5 Umbrărescu, pe cale să preia unul din cele mai vechi combinate siderurgice din România