România – Slovacia pune Euro 2024 pe jar: ce poate face UEFA în cazul unui blat

România – Slovacia pune Euro 2024 pe jar: ce poate face UEFA în cazul unui blat

În cazul în care România și Slovacia o vor da la pace și vor încheia la egalitate, în mod cert, acest „blat“ va face valuri în presa internațională.

UEFA e forul care organizează Campionatul European. FOTO: Arhiva Adevărul

UEFA e forul care organizează Campionatul European. FOTO: Arhiva Adevărul

Deja, cotidianul spaniol As a scris despre acest scenariu, după cum a notat gsp.ro.Dacă cele două termină la egalitate, se califică braț la braț. Există o amenințare serioasă de «biscotto» (n.r. – blat în italiană) în ultima etapă a grupei E, între România și Slovacia. Dacă celebrul «biscotto» dintre români și slovaci se va materializa, un scandal imens va izbucni“, au scris jurnaliștii spanioli. De precizat că scandalul prevăzut de ei va însemna un zgomot mediatic foarte mare și atât. UEFA nu poate lua măsuri, în cazul unui egal, cum n-a intervenit nici la Euro 2004, când Danemarca – Suedia s-a încheiat 2-2 în ultima etapă a grupelor. Era singurul rezultat care califica cele două naționale nordice și trimitea Italia acasă.

Având în vedere această situație, cei mai mulți oameni din fotbalul românesc sunt de părere că trebuie să jucăm la egal cu Slovacia.

*Gigi Becali la Digi Sport: Orice om care are un interes, își vede interesul. Normal că mergi pe blat. Și dacă zic, ce? Au făcut și echipe mult mai mari lucrul ăsta. Nu le convine nici lor (n.r. – slovacilor) să fie eliminați. Își văd de treabă.

*Dumitru Dragomir la Fanatik: O calificare nu se obține doar pe terenul de fotbal. Se mai face şi cu ajutoare mici. Interesul naţional să primeze. Asta e de când mă ştiu eu în lumea asta. La interes naţional nu există scuză. Că o să spună unii că a fost blat? Mă doare în pălărie!

*Adrian Cristea pentru iamsport.ro: Nu mi se pare imoral să faci egal cu Slovacia. Ambele echipe au nevoie de egal, ambele nu vor să piardă, vor să nu primească gol. Ca spectator, poate vrei să vezi altceva pe teren, dar, ca fotbalist, vezi obiectivul comun. Probabil, va fi un meci de așteptare, de posesie și pase. Nu va fi blat, dar nimeni nu va risca să ia bătaie.

Euro 2024, grupa E, ultima etapă

Mâine

România – Slovacia 19.00, Pro TV

Belgia – Ucraina 19.00, Pro Arena

Etapa a 2-a

Slovacia – Ucraina 1-2

România – Belgia 0-2

Prima etapă

România – Ucraina 3-0

Belgia – Slovacia 0-1

Clasament

1. România 2 1 0 1 3-2 3

2. Belgia 2 1 0 1 2-1 3

3. Slovacia 2 1 0 1 2-2 3

4. Ucraina 2 1 0 1 2-4 3

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii