România – Slovacia, exploziv la Euro 2024: „Suntem niște gâini bete dacă ratăm calificarea!“. Ce spun calculele

România – Slovacia, exploziv la Euro 2024: „Suntem niște gâini bete dacă ratăm calificarea!“. Ce spun calculele

La Frankfurt, România și Slovacia vor încheia, cel mai probabil, la egalitate, rezultat care ar trimite ambele naționale în următoarea fază. Pentru noi, șansele de calificare sunt atât de mari, încât avem și varianta înfrângerii!

Jucătorii României speră să celebreze calificarea la finalul celor 90 de minute. FOTO: Facebook

Jucătorii României speră să celebreze calificarea la finalul celor 90 de minute. FOTO: Facebook

Dacă nu ne calificăm suntem nişte tâmpiţi! Chiar suntem nişte găini bete“. Declarația îi aparține lui Dumitru Dragomir, a fost dată pentru „Fanatik“, și descrie perfect situația României, înainte de ultima etapă din grupa E.

Desigur, există tot felul de calcule și scenarii pe care le vom dezvolta, în rândurile de mai jos, însă, pe scurt, naționala se află într-o postură atât de favorabilă, încât e mai greu să rateze calificarea în optimile Euro 2024 decât să o obțină! Imediat după terminarea meciului pe care l-am pierdut cu Belgia, a devenit clar că, în ultima rundă, cu Slovacia, vom avea două variante din trei, victoria și remiza, pentru a avansa în competiție. Ei bine, între timp, pe măsură ce s-au încheiat grupele A și B, am aflat că putem atinge optimile chiar și dacă am pierde partida cu Slovacia!

Așadar, lucrurile sunt clare: universul ne vrea în optimi și am fi niște fraieri, în adevăratul sens al cuvântului, dacă vom rata această oportunitate care ni s-a ivit!

Nu toate calificările sunt la fel...

Chiar dacă prezența tricolorilor în optimi pare bătută în cuie, trebuie să spunem că nu toate scenariile calificării sunt la fel de bune. Pentru că una e să prinzi locul 1 în grupă și să ai un meci mai ușor în următoarea fază și cu totul altceva e să termini pe 3 și să dai de o forță fotbalistică în optimi. Iată variantele:

*Batem Slovacia și mergem în prima fază eliminatorie de pe primul loc. Caz în care vom întâlni o națională de pe locul 3 dintr-o altă grupă. Variantele sunt Slovenia și Olanda, la ora actuală.

*Facem egal cu Slovacia, rezultat cu care se încheie și Belgia – Ucraina, dar fără să se marcheze mai multe goluri decât în meciul nostru. Din nou, câștigăm locul 1. Practic, se păstrează ierarhia actuală din grupa E și Ucraina e eliminată.

*Facem egal cu Slovacia, dar va fi o învingătoare în Belgia – Ucraina. Care va lua locul 1 în grupa E. Noi, în schimb, vom termina pe 2. Și vom da de locul 2 din grupa D. Adică, Franța, vicecampioana mondială!

*Pierdem cu Slovacia, iar Belgia bate Ucraina. Învingătoarele zilei vor merge în optimi: Slovacia de pe prima poziție, iar Belgia de pe 2. Noi, la egalitate de puncte cu Ucraina, vom termina pe 3 pentru că avem avantajul rezultatului direct cu ucrainenii. Și obținem prezența în optimi, cu condiția să nu luăm mai mult de patru goluri de la slovaci. Pentru că, dacă am pierde la cinci goluri diferență - oricum un scenariu SF (!) -, ne-am strica golaverajul și ne va depăși o altă națională aflată pe 3 într-o altă grupă. Încă un amănunt: de pe locul 3 în grupa E, vom avea o misiune teribilă în optimi. Pentru că vom întâlni Spania sau Anglia.

*Pierdem cu Slovacia, iar Ucraina bate Belgia sau face egal. E cam singurul scenariu realist care ne poate elimina de la Euro 2024 în acest moment. Ucraina și Slovacia vor lua primele două poziții. Belgia, având avantajul rezultatului direct cu noi la egalitate de puncte sau chiar un punct mai mult (dacă face egal cu Ucraina), se va clasa pe 3. Noi vom încheia grupa pe ultima poziție și vom termina aventura noastră în Germania.

Clasament jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*Astăzi: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00, Pro TV), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00, Pro Arena)

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii